Tuinverlichting kiezen? Met deze 3 regels baadt je tuin in gezelligheid
Volledig scherm
Tuinverlichting kiezen? Met deze 3 regels baadt je tuin in gezelligheid © Getty Images

Genieten van de lange zomeravonden: zo kies je de gepaste tuinverlichting

HLN ShopWil je maximaal genieten van lange zomeravonden in eigen tuin? Kies dan voor de juiste buitenverlichting uit het uitgebreide aanbod lampen, slingers en spots. HLN Shop legt uit hoe je in drie stappen gemakkelijk extra sfeer en licht in je tuin tovert.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Met deze truc koel je je woning 's nachts flink af zónder airco
  Livios

  Met deze truc koel je je woning 's nachts flink af zónder airco

  Wanneer het kwik in de zomer de hoogte inschiet, kan ook de temperatuur in huis serieus oplopen. Uiteraard kan je met airconditioning de temperatuur onder controle houden, maar goedkoop is dat niet en in sommige gevallen ook niet ecologisch. Een mechanisch ventilatiesysteem kan ook helpen, maar zal nooit voldoende zijn. Gelukkig kan je het ook zonder al die technische snufjes aangenaam houden in je woning. Bouwsite Livios legt uit hoe je te werk gaat.