.
Volledig scherm
. © Mozkito

Geen Retrodag in Kringwinkels, ook woonbeurzen geschrapt

Woon.Omdat ook de Kringwinkels hun deuren moeten sluiten, wordt de jaarlijkse Retrodag, die morgen 14 maart op het programma stond, geschrapt. Spullen brengen of kopen, is wel nog steeds mogelijk, maar alleen op weekdagen. Ook de deuren van beurzen zoals Sfeer, Affordable Art Fair en Ideaal Wonen blijven gesloten. Eurantica wordt verplaatst naar begin juni.

 1. Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt
  PREMIUM

  Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt

  Het perfecte huis kopen, kan niet. Dat is iets wat je er zelf van moet maken. Alleen weten veel mensen niet hoe, omdat ze moeilijk door de bestaande toestand van een woning heen kunnen kijken. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt speurt daarom elke week de vastgoedmarkt af, op zoek naar een huis met potentieel dat je zelf misschien niet direct ziet. Deze keer gaat het om een huis waar de zolder nog ingericht moet worden. Door dat te doen, vergoot je de benutte bewoonbare oppervlakte en dat verhoogt natuurlijk de waarde van je huis. Haal alvast inspiratie uit deze drie voorbeelden van professionals.
 1. Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen
  Woon.

  Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen

  Bakstenen vormen al decennialang de basis van miljoenen gebouwen, maar vaak is er na de afwerking nog maar weinig van al die gebakken klei te zien. De architecten van Taller de Arquitectura wilden het natuurmateriaal de eer geven die het verdient en deden dat met een huis dat gebouwd is met en omringd is door baksteen. Baksteenproducent Wienerberger bekroonde het huis in Mexico zopas met een van haar prestigieuze jaarlijkse awards. Een knap staaltje metselwerk als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf.
 2. Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoopprijs van 320.000 euro maken we weinig winst”
  PREMIUM

  Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoop­prijs van 320.000 euro maken we weinig winst”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Bram de Jonge van Vastgoed Meetjesland een gerenoveerde driegevelwoning in Ursel en licht hij de plus- en minpunten van het huis toe.