Wil je een gezellige warmte combineren met comfort? Dan zijn pelletkachels een oplossing.
Volledig scherm
Wil je een gezellige warmte combineren met comfort? Dan zijn pelletkachels een oplossing. © DRU

Gasfactuur terugdringen door te verwarmen op hout? Hier moet je rekening mee houden

LiviosVerwarmen op aardgas is fors duurder geworden: de gemiddelde gasfactuur is momenteel drie keer hoger dan een jaar geleden. Veel Belgen gaan dan ook op zoek naar alternatieven. Zo steeg de kachelverkoop de laatste maanden met 20 tot 30%. Dat meldt de krant ‘De Tijd’. Maar waar moet je precies op letten als je een hout- of pelletachel koopt? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.

 1. Oplopende kosten bouwmaterialen bedreigen je woonlening: hoe kan je bank helpen?
  Spaargids.be

  Oplopende kosten bouwmateri­a­len bedreigen je woonlening: hoe kan je bank helpen?

  Alles is in orde gebracht om je gedroomde nieuwbouwproject te realiseren. Het woonkrediet is geregeld met de bank. De architect heeft al je bouwkundige wensen vervuld. En ook met de aannemer loopt alles gesmeerd. Maar plots gaan de transportkosten en prijzen voor bouwmaterialen door het plafond en kan jouw budget het project niet langer dragen. Kan de bank je te hulp snellen met een extra lening? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.