.
Volledig scherm
. © rv

Garage en carport straks overbodig? Mobiliteitsexpert waarschuwt voor grootste verandering sinds komst Koning Auto

WonenHebben we binnen twintig of dertig jaar nog een eigen wagen? En wat gebeurt er dan bijvoorbeeld met je garage of carport? “We staan op vlak van mobiliteit voor het grootste kantelpunt sinds de automobiel het overnam van paard en kar”, vertelt Tim De Ceunynck van Vias institute, het voormalige Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid (BIVV), in een opiniestuk aan bouwsite Livios. “En dat merk je vroeg of laat ook aan onze steden en woningen.” 

98 reacties

 • Hugo VAN HAEVRE

  3 jaar geleden
  En ik laat me overhalen om zo een ( goed)koop elektrishe auto aan te schaffen, maar in onze straat is het beurtelings parkeren, hoe ga ik die ooit opladen als ik geparkeerd sta aan de overkant van mijn huis ?? Weet het al lang wij als werkmensen zullen tevreden moeten zijn dat we nog met een fiets mogen rijden, files opgelost en de rijken lachen weeral in hun vuistje
 • Didier Verhamme

  3 jaar geleden
  Tim De Ceunynck , begin dan maar met het openbaarvervoer te verbeteren ! ! Menen - Roeselare is met de bus ongeveer een uur, auto 20 min ! de trein zal ik vergeten, eerst naar Kortrijk en dan naar Roeselare (als hij rijdt)
 • Kris Delen

  3 jaar geleden
  Waar halen we die stroom vandaan? Jawel gascentrales die onze co2 uitstoot REEDS gaan verdubbelen ZONDER elektrische wagens. Wie kan ze anders opladen? Mensen met een open garage, zonnepanelen en inductie oplaadpunt tegen een kostprijs ! Zoals deze "expert" in de toekomst.
 • Jozef Vermeir

  3 jaar geleden
  Hoe oud is die fantasieman
 • pol van de velde

  3 jaar geleden
  Daar moet je geen expert voor zijn, heb dit reeds jaren geleden geschreven als reactie op de files. En het vrachtvervoer zou met een soort band-systeem ondergronds moeten werken. Moet wel Europees gebeuren, maar wat ze daar doen aan verbetering transport is een raadsel. Geen enkele visie op de toekomst hebben ze.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht