Françoise verbouwde vervallen vissershut tot charmante cabane in het groen

.
Eddy Vangroenderbeek .
De locatie was al super – diep verscholen in de Ardennen en aan de rand van een vijver – maar de vissershut die voor de helft in het water staat, zag er niet uit. Françoise en haar partner knapten het huisje en de omgeving op en maakten er een idyllisch plek van, omgeven door natuurpracht en rust. Door het vele doe-het-zelven is de voldoening des te groter.

“Het is precies alsof ik een privé-natuurgebied en dierenpark heb en elk jaar wordt het mooier en mooier”, zegt Françoise. “Zo telde ik vorige zomer twee koppels zwarte ooievaars en afgelopen winter legden bevers drie dammen aan. Maar wat mij het meest dierbaar is, is het beeld van de grazende reeën dat ik bijna elke morgen zie als ik wakker word.”

(lees verder onder de foto’s)

.
Eddy Vangroenderbeek .
.
Eddy Vangroenderbeek .
.
Eddy Vangroenderbeek .

De slaapkamer hangt zo’n halve meter boven de vijver, omdat twee van de stelten waarop de hut rust, in het water staan. “We zien de forellen bijna letterlijk onder ons bed zwemmen. Zo dicht bij de natuur leven, is schitterend. We hebben dan ook getracht om het huis zo veel mogelijk te laten aansluiten bij dat ongerepte groen.”

(lees verder onder de foto’s)

.
Eddy Vangroenderbeek .
.
Eddy Vangroenderbeek .

Benieuwd hoe Françoise het aanpakte, hoe ze zelf de tafel maakte en het terras aanlegde? Of wil je hier ook op vakantie komen? Ontdek het in onze weekendkrant of hier.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guy vermeulen

  zeer mooi,dat is wat anders of mijn app aan de kust. Zou direct willen wisselen.Ben een natuurmens hou van rust.Draag er maar zorg voor. TOP!

 • Jan Van de Velde

  De ruimtelijke ordening is sinds 1989 geregionaliseerd en daardoor verschillend in Wallonië. De hele vraag is welke bestemming het betrokken perceel kreeg in het betrokken Waalse gewestplan. Best mogelijk dat vissershutten in Waalse natuurgebieden nog zonder voorafgaande vergunning van bestemming mogen veranderen of uitgebreid tot woning. In Vlaanderen is geen van beide nog toelaatbaar.

 • Dick DECOCK

  Probeer dat maar eens in Vlaanderen met regelgeving hier,dan zit je eerder bij broeders van liefde dan in je huis.

 • raf peeters

  Zeer mooi en daar droomt iedereen van.Gelukkig in de Ardennen want in Vlaanderen moet je dat niet proberen want ze staan zo aan je deur met milieu en natuurpapieren en je kan de zaak afbreken alhoewel dat je nog amper over een "vissershut" kan spreken.

 • Franc saas

  mooi !! wie zou dit niet graag hebben ..de rust en de stilte !!