Extra slaapkamer aan zee? Prijs met 50 % omhoog

.
www.immolatelier.be .
Ben je op zoek naar een appartement aan zee en twijfel je om een extra slaapkamer te nemen? Weet dan dat de prijs per kamer meer dan 50 % duurder wordt. Op de dijk loopt het verschil zelfs op tot 89 %.

De cijfers komen uit de Kustbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) en zijn gebaseerd op het volledige jaar 2018. Toen kostte een appartement met 2 slaapkamers gemiddeld 53,2 % meer dan een appartement met 1 slaapkamer (+95.000 euro). Een appartement met 3 slaapkamers was gemiddeld 51,1 % duurder (140.000 euro).

Op de dijk waren de verschillen nog groter. Een tweeslaapkamerflat ging toen voor 89,7 % meer geld van de hand dan een appartement met 1 slaapkamer (+167.000 euro) en een appartement met 3 slaapkamers had gemiddeld nog eens 43,4 % meer waarde (+153.000 euro). Nog dit: de verschillen bij nieuwbouw waren minder uitgesproken dan bij bestaan vastgoed.

Morgen ontdek je in de kustspecial van de Chill-bijlage in onze weekendkrant nog meer over vastgoed aan de kust. We schatten ook een villa met zwembad en kijken binnen in een unieke villa in Zeebrugge met zeezicht aan de ene kant en uitzicht op een natuurdomein aan de andere kant.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Men moet gek zijn om daar een appartement te kopen om je daar vervolgens door de horeca te laten stropen.

 • Tim Peeters

  Belgische en vooral Vlaamse immo is absurd duur en staat gemiddeld 100000 euro te duur geprijsd.welke zot investeert nog in deze Bubble.

 • Ria Van Looy

  veel te duur daar , geen zon , geen ruimte koop liever iets in het binnenland voor dezelfde prijs een dikke villa !

 • Peter Nols

  Ik ga af en toe wel eens naar de Belgische kust, maar 's avonds ben ik blij dat ik terug naar het letterlijk en figuurlijk warmere Wallonië kan.

 • Gino Denil

  Het is daar ook geen investering meer. Binnen X aantal jaar staat het daar onder water.