Energiezuinige woningen zijn nog schaars op de vastgoedmarkt.
Volledig scherm
Energiezuinige woningen zijn nog schaars op de vastgoedmarkt. © ThinkStock

Energiezuinige woningen zijn schaars: amper 4 procent van huizen op Immoweb heeft een A-label

Met de elektriciteits- en gasprijzen die de pan uitswingen, is een energiezuinig huis waardevoller dan ooit. Ook op de immomarkt hechten kopers daar steeds meer belang aan. Het aanbod van huizen met een gunstig energielabel is echter nog heel beperkt.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Renovatiewerken om energie te besparen? Let op voor fiscale addertjes onder het gras
  PREMIUM

  Renovatie­wer­ken om energie te besparen? Let op voor fiscale addertjes onder het gras

  Het nieuws over de hoge energieprijzen doet veel mensen vrezen voor een hoge gas- en elektriciteitsfactuur. Omdat de overheid nog niet veel maatregelen lijkt te nemen om die prijsstijgingen te bedwingen, kun je maar best zelf proberen om minder energie te verbruiken. Dat kan door je woning te renoveren, maar dat heeft ook wel wat fiscale gevolgen, zegt geld- en fiscaal expert Michel Maus. Hij legt uit waar je op moet letten.