Zo creëer je een gezellig studentenkot
Volledig scherm
Zo creëer je een gezellig studentenkot © ThinkStock

Efficiënt én gezellig: zo richt je een studentenkot in

vtwonenEen studentenkot is vaak klein, maar dat hoeft niet te betekenen dat het er studentikoos uitziet. Want ook een kleine ruimte biedt genoeg mogelijkheden. Vtwonen.be geeft tips om je studentenkot efficiënt, stijlvol én gezellig aan te kleden.

 1. Hoe kies je een kerstboom die lang meegaat? En wat met de verzorging? “Let op met vloerverwarming, het is dodelijk”
  PREMIUM

  Hoe kies je een kerstboom die lang meegaat? En wat met de verzorging? “Let op met vloerver­war­ming, het is dodelijk”

  Niets biedt zoveel tegenwicht aan het gure winterweer als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.”
 1. Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschimmel krijgen”

  Maak jij je wc en badkamer vaak genoeg schoon? “Van een vuil badmatje kan je voetschim­mel krijgen”

  Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week las ze een onderzoek over hoe vaak we de wc en badkamer schoonmaken, en geeft haar ongezouten mening én advies. “Kijk naar je wc-borstel alsof het de haren op je hoofd zijn. Je ziet in de spiegel zelf wanneer het tijd is om naar de kapper te gaan.”