.
Volledig scherm
. © Immo Dochy

Eerste serrewoning van ons land staat te koop (en moet tussen 1 en 1,5 miljoen euro kosten)

Woon.De allereerste kaswoning van ons land staat te koop. Het gaat om een huis dat in een enorme serre is gebouwd en quasi volledig autonoom kan functioneren, zonder gebruik te maken van het water-, elektriciteits- en aardgasnet. Wie eigenaar van de unieke woning in het West-Vlaamse Rekkem wil worden, moet daarvoor een bedrag ergens tussen één en anderhalf miljoen euro betalen.

29 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 week geleden
  Dat men in Siberië dergelijke constructies bouwt, kan dààr zijn nut hebben. Hier, en zeker gezien de klimaatopwarming, is dit vragen om problemen. Een huis moet, net als de huid, kunnen ademen. Dat betekent: lucht doorlaten, ventileren, een beetje laten tochten door gaten en kieren. De over-geïsoleerde huizen zijn enorm duur en ideale broeikassen voor allerlei bloedzuigende insecten (bedwantsen, luizen, muggen, etc). Laat al die dure isolatie achterwege en je krijgt gezonde huizen die ademen.
 • Paul Boeie

  3 weken geleden
  In mijn oud totaal niet groen huisje is het bij lange warmte buiten zelden 24 graden binnen en de kelder komt nog niet bijna aan de 20 maar ja da’s ook niet door de experts van tegenwoordig ontworpen hè .
 • kimberly sabbe

  4 weken geleden
  Voor de mensen die commentaar hebben! Dit is familie en dat het te koop staat daar hebben de mensen mss wel hun persoonlijke redenen voor en dat gaat een buitenstaander niks aan! Ik wens deze mensen succes in hun nieuwe avontuur
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Nieuwe uitdaging ? Ik vrees dat er andere redenen zijn waarom die serre verkocht wordt.
 • Betty Dams

  1 maand geleden
  Het huis is zo fantastisch dat hij het na twee jaar verkoopt.