Wil je een zwemvijver aanleggen in je tuin? Met deze tips voor plaatsing en onderhoud spat je droom niet uit elkaar.
Volledig scherm
Wil je een zwemvijver aanleggen in je tuin? Met deze tips voor plaatsing en onderhoud spat je droom niet uit elkaar. © Exterior Living

Een zwemvijver plaatsen? Dit moet je weten over onderhoud en prijskaartje

LiviosKlassieke zwembaden krijgen stevige concurrentie van hun natuurlijke variant. De verschillen tussen beide types verdwijnen dan ook stilaan. Droom je ook van zo’n natuurlijke waterpartij in je tuin? Bouwsite Livios geeft inzicht in het prijskaartje van een zwemvijver en wijst op vier belangrijke aandachtspunten. 

 1. Willy Naessens bouwt eigen kerkje in Frankrijk: “Als je kanker hebt gehad, zou je alles doen”
  Play

  Willy Naessens bouwt eigen kerkje in Frankrijk: “Als je kanker hebt gehad, zou je alles doen”

  In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ trekt Birgit Van Mol naar het 19e eeuwse kasteel van bouwmagnaat Willy Naessens in Normandië. Op zijn vakantiedomein liet Willy ook een kerkje bouwen uit dankbaarheid omdat hij genas van kanker. “Er stond eerst een oude kerk, maar die is ingestort tijdens de renovatie. Ik heb dan maar een nieuwe gebouwd”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.