ANP
Volledig scherm
© ANP

Een warmtepomp installeren in een ouder huis? Dit zijn de valkuilen

LiviosWoon je in een oudere woning, maar wil je ook graag een warmtepomp installeren? Dan moet je met verschillende zaken rekening houden. Hoe weet je of je een warmtepomp kan aansluiten op je huidige radiatoren? En hoeveel moet je extra isoleren?  Bouwsite Livios helpt je op weg. 

 1. Vlaamse regering overweegt verplichting volledig elektrische warmtepomp bij nieuwbouw: wat is het verschil met een hybride systeem?
  Livios

  Vlaamse regering overweegt verplich­ting volledig elektri­sche warmtepomp bij nieuwbouw: wat is het verschil met een hybride systeem?

  Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekijkt de mogelijkheid om vanaf volgend jaar de volledig elektrische warmtepomp te verplichten bij nieuwbouw. Oorspronkelijk was het de bedoeling om eerst een tussenfase in te voeren die een hybride warmtepomp verplicht. Die beslissing wil de minister nu herbekijken. Maar wat is het verschil tussen beide systemen? En is er een prijsverschil? Bouwsite Livios zoekt het voor je uit.
 2. Vanaf 1 september kan je renteloos 60.000 euro lenen om te renoveren: voor welke werken kan je die lening aanvragen?
  Livios

  Vanaf 1 september kan je renteloos 60.000 euro lenen om te renoveren: voor welke werken kan je die lening aanvragen?

  De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de Mijn VerbouwLening. Vanaf 1 september kan je daarmee tot 60.000 euro lenen voor je renovatieprojecten. De regering hoopt hiermee de woningkwaliteit en de energieprestatie van de Vlaamse woningen te verbeteren. Wie heeft er precies recht op deze goedkopere lening? En voor welke projecten kan je ze aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.