Een veenmol is geen zoogdier, maar een groot insect dat graaft als een mol.
Volledig scherm
PREMIUM
Een veenmol is geen zoogdier, maar een groot insect dat graaft als een mol. © ThinkStock

Een veenmol in je moestuin: een vloek of een zegen? “Het is net een kakkerlak. Als je er één vertrapt, neem je honderden eitjes mee onder je schoen”

In veengebieden in de Kempen en het Mechelse, en op andere plaatsen met veel humusrijke grond, stikt het van de veenmollen. Dit grote insect zwemt als een bever, tsjirpt als een krekel, graaft als een mol en kan nog vliegen ook. Volkstuinders zien ze oprukken en zijn daar niet altijd blij mee. Toch is niet iedereen negatief over dit ‘prehistorische monstertje’.

 1. “Ze planten zich extreem snel voort, kunnen zich goed verstoppen en zijn alleseters”: zo kan je kakkerlakken toch voorkomen én bestrijden
  PREMIUM

  “Ze planten zich extreem snel voort, kunnen zich goed verstoppen en zijn alleseters”: zo kan je kakkerlak­ken toch voorkomen én bestrijden

  We zien ze niet zo vaak, maar als we ze thuis aantreffen is het walgen, willen we er zo snel mogelijk vanaf en mag niemand het weten: kakkerlakken. Dat het taaie beestjes zijn, bewijst hun bestaansgeschiedenis. Ze zouden al meer dan 200 miljoen jaar op aarde gedijen. Om te ontdekken hoe je ze bestrijdt, contacteerden we Rentokil Pest Control BeLux, gespecialiseerd in de preventie, detectie en bestrijding van ongedierte. “Ze zijn dol op warme en vochtige omgevingen.”
 2. Ten huize van Romy (39) en Niels (30) uit ‘The Sky is the Limit’: “De juiste vibes dankzij container vol spullen uit Ibiza”
  PREMIUM

  Ten huize van Romy (39) en Niels (30) uit ‘The Sky is the Limit’: “De juiste vibes dankzij container vol spullen uit Ibiza”

  Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een inspirerend interieur met dito bewoners. Afgelopen week waren Romy Biscop (39) en Niels Lagrange (30) op huizenjacht in ‘Costa Belgica’ (VTM). Voorlopig zonder succes, maar in hun nieuwbouwvilla in Westerlo wanen ze zich sowieso al in het zonnige zuiden. “Op Ibiza vonden we een winkel met spullen die 100 procent ons ding zijn.”