.
Volledig scherm
. © Hip Estates

Een Spaanse casa? Opgelet voor deze valkuilen

Woon.De herfst en winter zijn populaire periodes om een tweede verblijf onder de zon te kopen. En dat doen we nog altijd massaal in Spanje, met meer dan 3.000 per jaar. Wie er ook aan denkt om zich een Spaanse casa aan te schaffen, moet wel opletten voor een aantal valkuilen.

7 reacties

 • jose ceraia

  3 jaar geleden
  Wat lees ik hier allemaal.Woon zelf al 20 jaar in Spanje.Spanje is België niet.Makelaar zijn en of worden in Spanje is poep simpel, en de regels die wij in België kennen hebben ze in Spanje nog nooit van gehoord.Advokaten komen er nooit bij te pass, alleen als er miserie van komt en dan nog.Wat telt is de escritura en of nota simple en een goeie notaris.Doch, vertrouw alleen jezelf.
 • Rudi Vandecasteele

  3 jaar geleden
  wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft, als ambtenaar en tot de laatste euro mijn belasting betaalt, geen zwart werk, heb ik geen middelen om zelfs een tweede verblijf aan te schaffen
 • Claus van Mierlo

  3 jaar geleden
  De soep wordt niet zo heet gegeten als hier beschreven wordt... Het is belangrijk om de juiste makelaar te kiezen en na te gaan of deze gecertifieerd is en aangesloten bij een vakvereniging, waardoor hij/zij de verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. Ga echter nóóit in zee met een advocaat die samenwerkt met de makelaar. Vraag om referenties en kies uiteindelijk zélf welke advocaat het best 'voelt'. Met een goede voorbereiding kan er weinig fout gaan.
 • Laetitia Dubois

  3 jaar geleden
  Johnny chanet, sorry maar je weet er duidelijk weinig van. Die grote ramen zijn al jaren geen probleem meer met zonne- en IR-werende beglazing. Een (wit) platte dak is wat in alle warme ter wereld gebruikt wordt juist omdat ze veel minder warmte probleem geven dan een hellend dak, dat is pas een hel omdat ze minder warmte reflecteren. Hellende daken zie je vooral in koude landen met sneeuw omdat het sneeuw dat op de daken blijft een isolatie materiaal is.
 • aloysius spoormans

  3 jaar geleden
  Is helemaal niet moeilijk om in Spanje vastgoed te verwerven. Je hebt enkel een goede Nederlandstalige advocaat nodig en nadien een goeie Nederlandssprekende gestor. Die zijn er tientallen dus dat is geen probleem.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. BINNENKIJKER. Op bezoek bij influencer en ‘Verrader’ Jamie-Lee Six (24): “Hier woon ik op tien minuten van mijn ouders in Menen”
  Binnenkijker

  BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij influencer en ‘Verrader’ Jamie-Lee Six (24): “Hier woon ik op tien minuten van mijn ouders in Menen”

  Na een razend druk voorjaar met onder andere een deelname aan ‘De verraders' zal Jamie-Lee Six ook deze zomer niet stilzitten. De actrice en influencer is pas verhuisd naar haar nieuwbouwwoning en is volop bezig met de inrichting en aankleding. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij haar op bezoek om te kijken hoe ze van haar huis een thuis maakt.