.
Volledig scherm
. © Hip Estates

Een Spaanse casa? Opgelet voor deze valkuilen

Woon.De herfst en winter zijn populaire periodes om een tweede verblijf onder de zon te kopen. En dat doen we nog altijd massaal in Spanje, met meer dan 3.000 per jaar. Wie er ook aan denkt om zich een Spaanse casa aan te schaffen, moet wel opletten voor een aantal valkuilen.

7 reacties

 • jose ceraia

  1 jaar geleden
  Wat lees ik hier allemaal.Woon zelf al 20 jaar in Spanje.Spanje is België niet.Makelaar zijn en of worden in Spanje is poep simpel, en de regels die wij in België kennen hebben ze in Spanje nog nooit van gehoord.Advokaten komen er nooit bij te pass, alleen als er miserie van komt en dan nog.Wat telt is de escritura en of nota simple en een goeie notaris.Doch, vertrouw alleen jezelf.
 • Rudi Vandecasteele

  1 jaar geleden
  wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft, als ambtenaar en tot de laatste euro mijn belasting betaalt, geen zwart werk, heb ik geen middelen om zelfs een tweede verblijf aan te schaffen
 • Claus van Mierlo

  1 jaar geleden
  De soep wordt niet zo heet gegeten als hier beschreven wordt... Het is belangrijk om de juiste makelaar te kiezen en na te gaan of deze gecertifieerd is en aangesloten bij een vakvereniging, waardoor hij/zij de verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. Ga echter nóóit in zee met een advocaat die samenwerkt met de makelaar. Vraag om referenties en kies uiteindelijk zélf welke advocaat het best 'voelt'. Met een goede voorbereiding kan er weinig fout gaan.
 • Laetitia Dubois

  1 jaar geleden
  Johnny chanet, sorry maar je weet er duidelijk weinig van. Die grote ramen zijn al jaren geen probleem meer met zonne- en IR-werende beglazing. Een (wit) platte dak is wat in alle warme ter wereld gebruikt wordt juist omdat ze veel minder warmte probleem geven dan een hellend dak, dat is pas een hel omdat ze minder warmte reflecteren. Hellende daken zie je vooral in koude landen met sneeuw omdat het sneeuw dat op de daken blijft een isolatie materiaal is.
 • jozef vermeeren

  1 jaar geleden
  Is helemaal niet moeilijk om in Spanje vastgoed te verwerven. Je hebt enkel een goede Nederlandstalige advocaat nodig en nadien een goeie Nederlandssprekende gestor. Die zijn er tientallen dus dat is geen probleem.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee