Niet alle verfsoorten zijn compleet onschuldig voor je gezondheid, benadrukt VIBE, infopunt voor gezond en milieuverantwoord bouwen.
Volledig scherm
Niet alle verfsoorten zijn compleet onschuldig voor je gezondheid, benadrukt VIBE, infopunt voor gezond en milieuverantwoord bouwen. © Gettyimages

Een likje verf tegen de muren? Deze zaken hou je maar beter in je achterhoofd

WonenFormaldehyde, xyleen, glycol, tolueen, … Deze potentieel schadelijke stoffen in verschillende verf- en vernisproducten vormen een gezondheidsrisico tot zelfs jaren na je verfbeurt. De waarschuwing komt van VIBE, het infopunt voor gezond en milieuverantwoord bouwen. Ze presenteren je vijf tips om dat risico tot een minimum te beperken.

13 reacties

 • Louis Bouduin

  5 jaar geleden
  Ik hoop dat ik niet de enige ben die hierbij spontaan medelijden voelt opwellen met al die mensen die in musea werken. Daar zouden ze zo langzamerhand een gevaren premie voor moeten uitkeren.
 • Roy Coocks

  5 jaar geleden
  Ik ben in 1943 geboren. Onvoorstelbaar dat ik nog steeds leef, zelfs nadat ik jarenlang in een bedje heb geslapen dat wellicht nog met loodverf werd beschilderd.
 • Ferdinand Nuyts

  5 jaar geleden
  Tattooverf is giftig voor moeder en ongeboren kind, en slecht voor het bloed.
 • Nicole Dufait

  5 jaar geleden
  Waarom wordt dat dan nog verkocht?
 • bernard deneckere

  5 jaar geleden
  inderdaad terug een grotendeels zinloos artikel. Natuurlijk moet je opletten met kleine kinderen...
 1. Heb je het gevoel dat je het huishouden alleen draaiende houdt? Zo breng je er verandering in
  PREMIUM

  Heb je het gevoel dat je het huishouden alleen draaiende houdt? Zo breng je er verande­ring in

  ‘Het is hier geen hotel!’ Het is de vaak gehoorde klacht van vrouwen tegenover hun partners en kinderen. Ze hebben de indruk dat zij de boel draaiende houden en er alleen voor staan. Hoe krijgen we onze huisgenoten zo ver dat we het huishouden samen aanpakken? Riet Ory en Eva Brumagne van Femma schreven er een boek over. “Vrouwen hebben zelf een groot aandeel in de ongelijke taakverdeling.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!