TC Plus
Volledig scherm
TC Plus © Luc Roymans

Een groene gevel, een roze badkamer, ... Vlaming kiest duidelijk voor meer kleur

Woon.De tijd dat grijs en wit de toon zetten in de Vlaamse huizen lijkt voorbij. Dat leiden we toch af uit  de vele vernieuwde woningen die vanmiddag opengesteld worden tijdens de Renovatiedag. Het is hét moment om inspiratie op te doen  voor je verbouwing en inrichting. De bezichtigingen zijn gratis, maar registreren is verplicht.

2 reacties

 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  Niets kan verplicht worden.... Hoog tijd dat het hier een beetje kleurrijker en vrolijker werd. Goed zo.
 • Louis Bouduin

  3 jaar geleden
  Voorlopig laat ik ook deze hype maar even aan me voorbijgaan. Om geduldig te wachten tot we dat bonte spektakel even zo beu zijn als de praatjes van politici en wacht geduldig af tot grijs en wit weer mode zijn, weer mooi zijn, weer mogen. Dan ben ik een van de eerste. Een voorloper.
 1. Zonnepanelen worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?
  Livios

  Zonnepane­len worden duurder: hoeveel kosten ze precies en welke premies kan je aanvragen?

  Het aantal aanvragen voor zonnepanelen is sinds de stijging van de energieprijzen verdubbeld. Dat zegt Jan Caerels van Techlink, de Belgische sectorfederatie van installateurs van elektrotechnische systemen. Wie zonnepanelen legt, moet er evenwel rekening mee houden dat de kostprijs hoger ligt door de wereldwijde heropleving van de economie en het tekort aan grondstoffen. Wel kan je een beroep doen op een premie om de investering te beperken. Hoeveel kost een installatie dan in totaal? En blijven zonnepanelen een goede investering? Bouwsite Livios maakt de rekening.
 2. Thuisbatterij populairder dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?
  Livios

  Thuisbatte­rij populair­der dan ooit: hoeveel kost het? En heb je recht op een premie?

  De verkoop van thuisbatterijen zit in de lift. Door de stijgende elektriciteitsprijzen en de komst van de digitale meter zijn er in 2021 al dertig keer meer verkocht dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Maar maakt zo’n thuisbatterij echt het verschil? En welke premies zijn er voorhanden? Bouwsite Livios zet de feiten op een rij.