Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Een aanbouw voor extra woonruimte? Onze expert toont aan de hand van 3 bijzondere projecten hoe je dat aanpakt én hoeveel het kost

Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je huis maximaal kunt benutten. Deze keer biedt hij inspiratie voor een woonuitbreiding met een aanbouw. Want hoe begin je daaraan? En wat is het kostenplaatje? Drie bijzondere voorbeelden die voor meer bewoonbare oppervlakte én een grotere (architecturale) waarde zorgen.

0 reacties

 1. Dit is zonder twijfel het kleurrijkste dorp ter wereld
  Woon.

  Dit is zonder twijfel het kleurrijk­ste dorp ter wereld

  Op het Iraanse eiland Hormuz is zopas de bouw van het ongetwijfeld kleurrijkste dorpje ter wereld afgerond. Op een oppervlakte van een hectare tekenden ZAV Architects een mix van huizen, appartementen en gemeenschappelijke ruimtes met als doel meer volk naar het eiland te lokken. Of je er per boot passeert of met een vliegtuig overvliegt: je kan onmogelijk naast het vrolijke kleurenensemble kijken. Ook binnen in de huizen - sommige worden verhuurd als vakantiewoning - gaat het spel van tinten gewoon door.
 2. Je terras overkappen? “Zelf een bouwpakket in elkaar timmeren kan je flink wat geld doen besparen”
  PREMIUM

  Je terras overkappen? “Zelf een bouwpakket in elkaar timmeren kan je flink wat geld doen besparen”

  Met de feestdagen en winter in het vooruitzicht zijn Belgen massaal op zoek naar manieren om het buiten warm en gezellig te maken. Zo zagen ze bij pergolabouwer Renson de vraag naar terrasoverkappingen zelfs verdubbelen. “Door al de geannuleerde reizen beslisten velen om in eigen tuin te investeren”, aldus Roel Berlaen, communicatieverantwoordelijke bij Renson. Maar waarop moet je letten als je er een wil aanschaffen? Voor welk materiaal kies je en welk prijskaartje hangt eraan vast? Een overzicht.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"