Een verplicht ketelonderhoud lijkt misschien een last, maar biedt wel degelijk voordelen.
Volledig scherm
Een verplicht ketelonderhoud lijkt misschien een last, maar biedt wel degelijk voordelen. © Getty Images

Dure onderhoudskosten voor je ventilatiesysteem of zonnepanelen? Deze zaken kan je perfect zelf doen

LiviosHet onderhoud van de technische installaties in je woning is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook nodig om optimaal te blijven presteren én je veiligheid te garanderen. Wat is nu precies de onderhoudsfrequentie per toestel? Kan je dat onderhoud bovendien zelf doen of heb je de tussenkomst van een erkend technicus nodig? Bouwsite Livios geeft een overzicht.

 1. Kan je je EPC-score met een klein budget verbeteren? En hoe verkoop je aan de maximale prijs? Reeks webinars beantwoordt alle vastgoedvragen

  Kan je je EPC-score met een klein budget verbeteren? En hoe verkoop je aan de maximale prijs? Reeks webinars beant­woordt alle vastgoed­vra­gen

  Wie vastgoed bezit of wil kopen, zit met een hele reeks vragen. Van een investeerder die gaat verhuren, over een jong koppel dat energetisch wil verbouwen tot een eigenaar die zelf zijn huis van de hand wil doen. Volgende week geeft Vastgoedgroep Dewaele een antwoord op alle mogelijke vragen in zestien webinars tijdens hun allereerste Nationale Vastgoedweek.
 2. GETEST. Is een kussen van Ikea even goed als een van Tempur? Neuroloog geeft advies bij het vinden van het perfecte hoofdkussen
  PREMIUM

  GETEST. Is een kussen van Ikea even goed als een van Tempur? Neuroloog geeft advies bij het vinden van het perfecte hoofdkus­sen

  Eén op de drie Belgen kampt met slaapproblemen. En niet alleen de matras, maar ook je hoofdkussen heeft invloed op hoe goed je slaapt. We tonen de vijf beste hoofdkussens die door consumenten zelf werden uitgekozen. Daarnaast legt neuroloog en slaapexpert Inge Declercq (UZA) uit wat de gevolgen zijn van een verkeerd hoofdkussen en hoe je het perfecte kussen kunt vinden. “Je lichaam verandert, en dus kan een kussen dat jarenlang goed voor je geweest is plots toch niet meer zo comfortabel zijn.”
 3. Alleenstaande mama Ine (36) vond na jaren zoeken eindelijk een huis: “Maar met een aflossing van 812 euro is sparen voor opfriswerken niet evident”
  PREMIUM

  Alleen­staan­de mama Ine (36) vond na jaren zoeken eindelijk een huis: “Maar met een aflossing van 812 euro is sparen voor opfriswer­ken niet evident”

  Een huis of appartement kopen is gezien de huidige prijzen sowieso niet evident. Maar voor het groeiende aantal singles, is het bijna onbegonnen werk. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Deze week: Ine speurde na haar scheiding met een budget van 200.000 euro drie jaar lang naar een geschikt huisje.