Dit is wellicht de fraaiste voetgangersbrug ter wereld

BIG
Laurian Ghinitoiu BIG
In Noorwegen opende zopas een nieuwe voetgangersbrug en die is volgens ons een van de fraaiste ter wereld. The Twist is een gedraaide brug die twee delen van een beeldenpark met elkaar verbindt.

De constructie is door de architecten van BIG opgevat als een balk die in het midden 90 graden draait om een sculpturale vorm te creëren terwijl hij de rivier Randselva overspant. Ze is zo hoog dat er ook genoeg plaats is voor een expositieruimte.

(lees verder onder de foto’s)

BIG
Laurian Ghinitoiu BIG
BIG
Laurian Ghinitoiu BIG
BIG
Laurian Ghinitoiu BIG

Voor de bouw zijn brede aluminium panelen gebruikt die gerangschikt zijn als een stapel boeken in een waaiervorm. De binnenkant ziet er bijna identiek uit, waardoor het voor bezoekers lijkt alsof ze door de sluier van een oude camera lopen.

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Schepers

  Noorwegen zal nog centen hebben..!

 • Roger Brouwers

  Willen ze zoiets pelaatst krijgen in Belgie dan zijn we 200 jaar verder.Verguningen en smeergelden.zou niet fraai zijn

 • Inde Marge

  Veel commentaren zeker door mensen die Noorwegen niet kennen of niet geproefd hebben? Noorwegen staat vol met dergelijke schitterende bouwsels. Dit is er zeker één van. Schitterend.

 • Robert Reijniers

  Mooie brug op de verkeerde plaats. Storend!

 • chris delanghe

  fantastisch mooi gedaan ... top.