Dit is de grootste fout bij het plaatsen van een terras
LiviosGa je een terras plaatsen? Laat je dan niet vangen door een van de meest voorkomende fouten. Volgens bouwsite Livios vergeten veel mensen namelijk één van de belangrijkste dingen: een degelijke terrasafwatering.
Bij het plaatsen van je terras moet je ervoor zorgen dat regenwater makkelijk weg kan. Maar waar moet je dan precies op letten bij terrasafwatering? Deze tips helpen je op weg:
1. Wacht met je terras
Heb je pas een huis gebouwd? Wacht dan enkele jaren met het plaatsen van een terras. Ondanks een perfecte plaatsing, kan het terras namelijk nog verzakken. En dat is ook niet goed voor de afwatering. Geef je grond dus te tijd om uit te zakken, om scheuren of ongewenste plassen te voorkomen.
2. Zorg voor de juiste afhelling
Een paar jaar geduld gehad? Dan kan je je terras (laten) plaatsen. Let er wel altijd op dat je tegels, stenen of klinkers van het huis afhellen, richting de tuin. Een verloop van één centimeter per meter is voldoende.
3. Maak de ondergrond stevig
Zorg dat de onderbouw van je terras stevig is. Een gestabiliseerde zandlaag van 20 cm volstaat meestal. Moet je terras ook het gewicht van een auto kunnen doorstaan? Dan heb je een stevigere ondergrond nodig.
4. Laat de roosters of sleuven verzinken
Om plassen en scheuren te voorkomen moet je niet alleen een paar jaar geduld hebben vooraleer je je terras plaatst. Je moet ook zorgen dat de roosters of opzetstukken een beetje verzonken liggen in het terrasoppervlak. Drie millimeter verschil is al genoeg!
5. Let op bij terras zonder drempels
Verzonken schuiframen en het doortrekken van je binnenvloer naar buiten zijn voorbeelden van drempelloos bouwen. Heel mooi, maar qua afwatering vraagt dit extra aandacht! Zorg dat het rooster op de afvoergoot onder het niveau van de waterkering ligt. Doe je dat niet? Dan kan je te maken krijgen met vochtproblemen.
Tip: Nog meer aandachtspunten lezen over terrasafwatering? Check dan zeker deze zes extra tips!
Lees ook:
Bron: Livios
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg. -
Independer
In dit land riskeer je een boete van 1.500 euro wanneer je een flitsmelder gebruikt
Met een GPS of navigatieapps zoals Waze vind je niet alleen de weg, je weet ook hoe snel je mag rijden en waar de flitspalen of mobiele controles staan. Maar wist je dat die flitsmelders in sommige vakantielanden verboden zijn? Je riskeert zelfs een zware boete. Independer.be vertelt wat je moet weten. -
Spaargids.be
Betere voorwaarden gevonden bij een andere bank? Zo stap je gratis over
107.000 Belgen veranderden afgelopen jaar van bank via de bankoverstapdienst ‘Bankswitching’. Waarom is het soms een goed idee om van bank te veranderen? En hoe werkt zo’n overstap precies? Spaargids.be legt uit. -
-
Livios
Buitenkijken: een groene, maar vooral onderhoudsvriendelijke tuin in Vosselaar
In Vosselaar komen de eigenaars van deze woning tot rust in hun groene, maar vooral onderhoudsvriendelijke tuin. Ze klopten aan bij een tuinaannemer voor een sober ontwerp met gevarieerde beplanting en alle ruimte om op adem te komen. Kijk mee buiten met bouwsite Livios. -
PREMIUM
BINNENKIJKER. Het Bohemian beach-verblijf van Elke en Fré in Knokke: “We wilden het gevoel van het strand in huis halen”
-
PREMIUM42
7 op de 10 mensen zijn bang voor spinnen, 1 op de 10 heeft een echte fobie: “Sla ze niet dood in huis, je trekt daar alleen nog meer spinnen mee aan”
Spot jij regelmatig een spin in huis? Bereid je dan maar al voor op de herfst, want dan komen ze massaal binnen, luidt een populair gezegde over de geleedpotige diertjes. Heel wat mensen huiveren bij die gedachte. Maar hoe bang moet je nu écht zijn? -
vtwonen
Dit is het beste tijdstip om je planten water te geven op warme dagen
Vandaag halen we temperaturen tot 32 graden Celsius en volgende week wordt het ook broeiend warm. De planten in je tuin snakken dan naar water. Maar op welk moment van zo’n hete dag sproei of giet je jouw planten het best? Vtwonen.be legt het uit.
13 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerOctaaf De Smet
michel De Blay
Artheme Hombrouckx
glenn wouters
Patrick Bee