Dit huis staat midden in het groen, maar heeft toch amper een ecologische voetafdruk

TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Thailand.

De eigenaars bouwden de woning in het midden van een stuk bos, maar gaven de architecten van TA-CHA Design de opdracht om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarvoor maakten ze onder andere voor 80 procent gebruik van gerecupereerd hout dat opgefrist en opnieuw behandeld werd. Het werk lieten ze uitvoeren door bouwvakkers uit de buurt, met zoveel mogelijk materialen uit de regio, zodat er geen onnodige verplaatsingen werden gemaakt.

(lees verder onder de foto’s)

TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design

Bijna al het hout is verwerkt in horizontale en verticale lamellen die het huis en de verschillende kamers als het ware volgens een binaire code kunnen openen en afsluiten. 0 betekent een beschikbare en open kamer en 1 een gebruikte en dus gesloten ruimte. Dat laatste komt bovendien van pas om de bewoners te beschermen tegen gevaarlijke dieren. Om die reden staat het huis ook op palen en is het deels omgeven met water.

TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
TA-CHA Design
Beersingnoi TA-CHA Design
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • simon van branden

  Aangezien ze in het groen bouwen, ver weg van de winkels en waarschijnlijk hun werk, is dit absoluut niet ecologisch. Hun voetafdruk zal veel groter zijn dan een Thaise familie die in een appartement in de stad woont.

 • Hilde Peeters

  Gaan die dan ook altijd te voet of met elektrische auto

 • Henri Troyat

  In zo'n woning duwen de immo's hier 18 appartementen in. Echt niet representatief als milieuvoorbeeld.

 • Renee Gaillard

  Voor minder dan 25.000€ heb je al een mooie villa met 4 kamers en zwembad.

 • Kim De Smet

  Gans het bos meteen verlicht...