Dit huis met zwembad én zwemvijver lijkt opvallend goed op een insectenthotel

.
VRA Design .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Vietnam.

Ons doet het huis een beetje denken aan een reusachtig insectenhotel, maar de architecten van VRA Design kwamen tot deze bijzondere vorm door de omgeving te bestuderen waarin ontelbaar veel kokos- en nipalmpalmen staan. Door hun figuratieve bladeren en stammen te verwerken in een dynamische constructie maakt het huis niet alleen een sterke visuele indruk, maar voelt het voor de omwonden in zekere mate ook vertrouwd  aan.

(lees verder onder de foto’s)

.
VRA Design .
.
VRA Design .
.
VRA Design .

Op verschillende plaatsen zijn er inhammen voor tuintjes. Het groen en het water daar zorgen voor schaduw en verkoeling. Voor een verfrissende duik kunnen de bewoners gebruik maken van een zwembad vooraan, dat doorloopt aan de zijkant van het huis, en een vijver achteraan.

.
VRA Design .
.
VRA Design .
.
VRA Design .1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marie-claire de bosscher

    normaal is strak en modern niet aan mij besteed, maar dit vind ik gewoon prachtig !