Exclusief voor abonnees

Dit herenhuis zit vol verrassingen: gouden wc, groene vloer en trapjes naar het bad

“We gaven het klassieke bestaande kader binnenin een moderne toets”

Binnenkijken in deze statige woning in Berchem.
Eddy Vangroenderbeek Binnenkijken in deze statige woning in Berchem.
Een gouden doos als toilet, een groene vloer, knalgele deuren en een verhoogd bad op hetzelfde niveau als de wastafel. Het is duidelijk dat het herenhuis van Jozef en Caroline niet braafjes op de traditionele manier is gerenoveerd. «Het mocht best wat moderner en dat is goed gelukt, vinden we.»
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na een jaar in Australië gewoond en gewerkt te hebben, gingen Jozef en Caroline op zoek naar een huis dat ergens in het midden lag tussen Roeselare en Glabbeek, de plaatsen waar beiden opgroeiden. De keuze viel op het Antwerpse. «We wisten dat we kort op de bal moesten spelen, omdat de interessante huizen in deze regio in een wip verkocht zijn. Maar dat betekende niet dat we om het even wat zouden kopen», vertelt Jozef.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koenraad Verstraeten

  Jeff De Boeck; ik kan je hierin volledig bijtreden. Het authentieke is volledig verloren gegaan. De deurlijsten, hoge dubbele deuren met glas (gezandstraald, of misschien wel gekleurd glas), de bogen, moluren van muur naar plafond, plafondsiersels, originele tegeltjes,... Gewoon alles weg voor triplex platen wanden en kasten. Zo zonde. De waarde van dit huis zal vanaf nu snel in waarde dalen. Zeker weten. De inrichting was geslaagd bij een moderne nieuwbouw. Maar niet hier.

 • DIRK VAN DESSEL

  "Een gouden WC" ? Zijt ge wel zeker dat het geen opgeblonken koperen bombardon zou zijn die in een hokje staat ?

 • Paul Jansen

  De voorgevel is mooi, wat maakten ze vroeger mooie statige gevels... schitterend. Over het interieur... geen commentaar.

 • Marcel Bontinck

  Gewoon mensen met veel geld.

 • jeff De Boeck

  Een schande . Een prachtig huis helemaal verknoeit , vernietigd . Onherroepelijk verloren. Zoiets zou moeten kunnen juridisch vervolgd en gestraft worden .