Deze moeder van drie renoveerde een huis en maakte in vijf maanden 640.000 euro winst

.
Facebook/realestate.com.au .
Een huis renoveren kan je aardig wat winst opleveren, maar wat de Australische Kirrely Powe heeft klaargespeeld is echt opmerkelijk. In amper vijf maanden toverde ze een huis in slechte staat om tot een pareltje. Het optrekje was meteen een miljoen Australische dollars meer waard, dat is ongeveer 640.000 euro.

De 46-jarige moeder van drie kocht een huis vlakbij Sydney voor 640.000 euro. Vijf maanden werk en een extra investering van 380.000 euro gaf de prijs van het huis een immense boost: plots was het meer dan een miljoen euro meer waard. Het huis werd op een veiling voor 2,6 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) verkocht.

.
realestate.com.au .

Het huis Freshwater, een voorstad van Sydney, verkeerde in erbarmelijke staat, maar Kirrely zag meteen het enorme potentieel toen ze er voor het eerst binnenstapte. Ze woonde eerst vier jaar met haar gezin in het huis, maar besliste uiteindelijk om het te verbouwen en te verkopen.

De sleutel tot succes was goed time management en goede relaties met betrouwbare aannemers. Als interieurarchitect deed ze zelf ook haar duit in het zakje. “Ik ben altijd al creatief geweest”, vertelt Kirrely aan news.com.au.

Lees verder onder de foto.

Kirrely had als binnenhuisarchitecte een groot aandeel in de inrichting.
realestate.com.au Kirrely had als binnenhuisarchitecte een groot aandeel in de inrichting.

Vooral de lichte helling achter het huis bleek een groot pluspunt. Het zorgde ervoor dat de graafwerken voor een zwembad tot een minimum konden worden beperkt. Bovendien was er genoeg plaats om het huis nog uit te breiden.

Kirrely woont doorgaans een tweetal jaar in een huis voor ze het renoveert en verkoopt. In dit huis heeft het gezin eerst vier jaar gewoond voor ze aan de renovatie begonnen. “Niet gemakkelijk om met een gezin van vijf, een hond, een kat en een konijn in een huis met twee slaapkamers te wonen, maar het heeft ons wel dichter bij elkaar gebracht”, aldus Kirrely. “En dat niet alleen, ook op financieel vlak was het die inspanningen meer dan waard.”

Lees verder onder de foto.

.
realestate.com.au .

Voor wie zelf aan de slag wil, heeft Kirrely nog één belangrijke tip: “Goede communicatie is het allerbelangrijkste. Je moet genoeg tijd investeren in het opbouwen van relaties met de juiste mensen.”

Daarnaast is het volgens Kirrely ook belangrijk dat je klein begint. “Begin met bijvoorbeeld een keuken en bouw daarop verder. Je leert heel snel uit je fouten.”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Goed maar ze is wel haar huis kwijt en een nieuw of ander kopen zal haar winst opsnoepen gezien de huidige woekerprijzen dus een Pyrus overwinning

 • Andy De Schieter

  Waar zou ik als gewone werkende mens zoveel geld vandaan moeten halen ? Zelfs 50000 heb ik nog nooit op de rekening gehad.

 • Geert Vaelen

  Ik heb geen miljoen liggen om er 1,7 miljoen van te maken, zoals ongeveer 90 procent van de bevolking.

 • danny buyse

  Je kan een huis renoveren tot dat er bijna niemand het nog kan kopen behalve de superrijken! Dat is ook waar als je niks hebt moet je enorm veel moed maar ook veel geluk en veel mensen achter je hebben om iets te bereiken. 100000 euro hebben is een habbekrats maar als je het niet hebt is het veel!

 • paul de leeuw

  Het mag wel niet hard waaien hè