Deze 6 barbecues zijn om van te smullen

.
. .
Met dit prachtig zomerweer zal er weer heel wat gegrild worden. Barbecueën wordt soms verheven tot kunst, dus mogen de toestellen er wat ons betreft ook als kunstwerkjes uitzien. Dat geldt zeker voor deze zes modellen.

High tech bbq

De Britse topchef Heston Blumenthal hielp mee de 4k van Everdure (147x 85 x 45 cm) te ontwikkelen. Het is een technologisch hoogstandje met een hittespiraal die de houtskool binnen de 7 minuten op temperatuur brengt. Via een app kun je alles in de gaten houden en als het donker wordt, komt het ingebouwde licht goed van pas. Richtprijs: 2.499 euro.

www.barbecueland.be
Everdure www.barbecueland.be

On the go

De kleine Billy van Barbecook heeft heel wat in zijn mars. Het is een barbecue die je dankzij de compacte afmetingen, het handvat en stevige clips overal mee naar toe kunt nemen. Ideaal voor als je grillambities verder reiken dan je eigen achtertuin. Richtprijs: 69 euro.

www.barbecook.be
Billy www.barbecook.be

Braziliaanse beauty

Noori is een barbecue, pizza-oven en haardvuur in één. Die combinatie zie je tegenwoordig wel vaker, maar niet in zo’n fraai jasje en ook niet zo mobiel. Het is nog even wachten tot de barbecue in Europa verkrijgbaar is, maar als je niet kunt wachten, koop je hem rechtstreeks bij de Braziliaanse ontwerpers. Richtprijs: 1.150 euro (excl. transport).

www.noori.com.br
Noor www.noori.com.br

Paard met kunstjes

Eindelijk een paard waar we wel mee overweg kunnen! De Qrib van Artola doet denken aan het turntoestel op school en is ook in de hoogte verstelbaar. Maar het kleinood van 40 cm heeft nog tal van bijkomende kunstjes, want het kan ook in een soort van fakkel veranderen dankzij twee opzetstukken. Richtprijs: 779 euro (basis met grillplaat en knijper).

www.decovry.com
Artola www.decovry.com

Meergangengrill

Om te koken heb je ruimte nodig en die heb je hier in overvloed, omdat de Cone in een tafel geïntegreerd is. Plaats zat om een meergangengrillmenu te bereiden dus. Het deksel zet je zo dat het beschermt tegen de wind. Ben je fan van de barbecue, maar heb je geen tafel nodig? Dit model is er ook met een passend onderstel. Richtprijs: 779 euro (tafel) en 681 euro (bbq).

www.hoefats.com
Cone www.hoefats.com

Hoger, lager!

Wijlen Walter Capiau had deze Delion van Blumfeldt zeker in gehaald, want de zwengel zorgt ervoor dat je de grillplaat op elkaar moment kunt verhogen of verlagen. Wie er dan nog in slaagt om het vlees te laten aanbranden, laat het bakken beter aan iemand anders over. Richtprijs: 249,99 euro.

www.klarstein.be
Blumfeldt www.klarstein.be11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Chalmet

  Geef mij maar de pulse van Weber , een pracht van een electrische BBQ , ideaal om indirekt te bakken . Ook de plancha haalt het bij mij , lekker tepanyaki , lekkere groentjes , makkelijk te reinigen .

 • Noël Dierickx

  Ik ben geen specialist hoor, maar ik vraag mij toch af wat er nu zo leuk aan is om bij 40° in de zon voor een nog hetere barbecue te gaan staan (of aanschuiven) om dan nog iets heet te eten. Toegegeven, ik haat dat opgeklopt gedoe van barbecues (en de smaak ervan) en dat alleen om te proberen de buren (en de genodigden) te overtreffen. Belachelijk!

 • emiel wouters

  En wat is daar dan zo lekker aan, dat zou ik graag willen weten voor ik mijn tanden er inzet. Want als er zand inzit dan eet ik er net van. Dan schuif ik ook altijd mijn mosselen de vuilemmer in. en van een metaalsmaak hou ik ook niet. Die heb ik al in mijn mond als ik mijn prothese in heb.

 • chris vangiesbergen

  Het is de persoon die aan de BBQ staat die het verschil maakt de ene die bakt en de andere die is aan het cremeren . Als ik sommige hun vlees zie die ze vernield hebben dan draait mijn maag om . Wijnranken op de BBQ geeft ook een mooie rooksmaak. En BBQ op gas dan kan je even goed u vlees in u keuken bakken . Al heeft ieder zijn mening natuurlijk .

 • Benny De Keyzer

  louis van hoeylandt: met alle respect maar een bbq op gas noem ik geen bbq maar gewoon een grill. Echt barbecueën doe je met houtskool of kokosbriketten (en een bak bier erbij, want je krijgt daar dorst van).