De bewoners van deze moderne Zwitserse chalet ontwaken elke dag met een adembenemend uitzicht

.
K_M Architektur .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Zwitserland.

Het was voor de architecten van K_M Architektur geen cadeau om een huis te ontwerpen dat in dit decor niet volledig in het niets zou verdwijnen. Ze slaagden in hun opzet door een moderne versie van de klassieke chalet te bouwen. Nog altijd met veel hout en een haardvuur, maar veel strakker van vorm en met opvallend grote ramen.

(lees verder onder de foto’s)

.
K_M Architektur .
.
K_M Architektur .
.
K_M Architektur .

In de meeste gevallen gaat het om schuiframen met een ultrafijn profiel om zo weinig mogelijk obstakels te hebben bij het zicht naar buiten. Met het Walenmeer en de Churfistenbergen is de omgeving adembenemend dan ook. Door de ligging op een steil perceel, lijkt het alsof de terrassen overgaan in het water.

.
K_M Architektur .
.
K_M Architektur .
.
K_M Architektur .
.
K_M Architektur .32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Als je daarvan houd en genoeg geld hebt.

 • eric van der jeugdt

  als ge heeeeel veel geld hebt he.

 • Koenraad Verstraeten

  Wanneer in de winter dat plat dak vol sneeuw ligt, houden die dunne steunpaaltjes dan nog al dat gewicht?? Of een feestje met een man of 20 à 25 en dan maar 'jumpen'. Hopelijk had de architect dat ingecalculeerd. Wordt vervolgd!...

 • Serge Aernoudt

  Alweer een stukje ongerepte natuur verkwanseld door de hebberigheid van de mens. Een nieuw stort werd geschapen want waar de mens verschijnt....

 • marc van cauter

  Prachtig gedaan met respect voor natuur zoals iedereen in zwitserland! Dikke proficiat