Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Joel Hoylaerts/Photo News

Corona maakte huis 19.000 euro duurder:
“Als je kan, stel aankoop dan nog enkele maanden uit”

Wie in 2020 een nieuwe woonst kocht, heeft daar veel voor betaald — misschien zelfs té veel. Corona heeft de huizenmarkt in Vlaanderen stevig doen overkoken. Een huis werd gemiddeld liefst 19.000 euro duurder — de sterkste stijging in acht jaar tijd. Wat brengt 2021? “Als je kan, wacht dan nog enkele maanden om een huis te kopen.”

29 reacties

 • Pascal Depeizer

  2 dagen geleden
  Moest iedereen die samenwoont een volwaardige uitkering krijgen , als iemand alleenstaand op een adres. Dan zou je pas de prijzen zien dalen. Waarom heeft iemand die voltijds gewerkt heeft en samenwoont minder werkloosheidsuitkering , dan iemand die alleen woont ? Je bouwt dezelfde rechten op maar word anders uitgekeerd.Veel huizen zijn niet eens bewoond omdat het 600€ meer is in uitkering. 20 jaar werken en 20 jaar dezelfde belastingen betalen. Bij werkloos 600€ verschil. Tekort huizen opgelost
 • trikken patrick

  4 dagen geleden
  Laat de grote huiseigenaars die verhuren aan woekerprijzen eindelijk eens belastingen betalen ! er gaan er ook veel lachen bij de bank als ze lening vragen en 5 maanden aan 70% inkomen zaten. wacht maar
 • Leo Duym

  1 week geleden
  Wie maakt huizen duurder?: 1.Immo-makelaars. Bovendien wijzen ze ten onrechte op hun onmisbaarheid (ingewikkelde wetgeving); de notaris zegt je wat je moet doen.-2.Syndici. Zorg voor een (inwonende) mede-eigenaar die die taak op zich neemt.-3.De notaris. Onmisbaar, maar een te vet betaalde zelfstandige die kan vervangen worden door een hoog opgeleide en goed betaalde ambtenaar.-4.Huizenschatters.-5.Banken. Ze hebben velen aangezet om te lenen en daardoor vastgoed de hoogte ingejaagd.
 • Sonia Van Cauwenbergh

  1 week geleden
  Huizenprijzen zijn al jaren te duur. Dit komt niet door de immobiliën sector maar door de vastgoedontwikkelaars. Denk je nu echt dat die maar met €100.000 winst content zijn om 1 klein appartementje in een blok te verkopen. En de mensen die geen idee hebben van de werkelijke prijs kopen er maar op los.
 • Lien De Smet

  1 week geleden
  Schandalig de prijzen van tegenwoordig! Als je niemand hebt die je met een startkapitaal kan helpen om alleen al de notariskosten en het deel voorschot (eigen inbreng) te betalen kan je het vergeten. En wie al jaren huurt kan zulke bedragen niet bijeen sparen. Zeker niet als je alleen bent of zelfs met moeite als je met 2 bent. Tijd dat hier eens iets aan gedaan wordt. Maar natuurlijk wil iedereen het onderste uit de kan. En de rijken worden weer almaar rijker. Zal nooit veranderen.
 1. “Huis met 6 slaapkamers, tuin én vijver voor 324.000 euro”: zoveel kost een woning in jouw provincie én dit mag je verwachten voor die prijs
  PREMIUM

  “Huis met 6 slaapka­mers, tuin én vijver voor 324.000 euro”: zoveel kost een woning in jouw provincie én dit mag je verwachten voor die prijs

  Het voorbije kwartaal steeg de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tot een recordbedrag van 303.243 euro. Op jaarbasis werden huizen maar liefst 16.000 euro duurder, zo blijkt uit cijfers van notaris.be. Maar hoe zit het in jouw provincie? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zocht het uit en ging op zoek naar woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen. “In Limburg betaal je gemiddeld 255.531 euro voor een woning, verkas je naar Brussel dan betaal je maar liefst het dubbele.”
 2. In ons kot blijven? Dan maken we er een paleis van: één op de drie Vlamingen verfraait zijn huis
  PREMIUM

  In ons kot blijven? Dan maken we er een paleis van: één op de drie Vlamingen verfraait zijn huis

  Als we dan toch in ons kot moeten blijven, dan maken we er een paleis van. De coronacrisis heeft één op de drie Vlamingen gestimuleerd om hun huis een grote make-over te geven. Dat blijkt uit het Woononderzoek 2020 van iVox in opdracht van vastgoedspecialist Hillewaere bij duizend Vlamingen. Gemiddeld hebben we 17.539 euro uitgegeven aan een nieuwe badkamer en/of terras, keuken en nieuw interieur.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"