Tweestroom Architecten / Luc Roymans Photography
Volledig scherm
© Tweestroom Architecten / Luc Roymans Photography

Complete metamorfose voor een minimaal budget: jonge architecte nam rijwoning in Kessel-Lo onder handen

LiviosIn het centrum van Kessel-Lo toverde een jonge architecte een verouderde bel-etagewoning om tot een eigentijdse eengezinswoning. Ondanks de ingrijpende metamorfose bleef de renovatiekost binnen de perken. De sleutels tot succes: inventieve ingrepen, maximaal hergebruik en een flinke dosis creativiteit. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.

 1. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?
  Livios

  Zonnepane­len die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?

  Zonnepanelen vormen een uitstekende manier om de stijgende energieprijzen tegen te gaan. Om het hoogste rendement uit de zonnepanelen te persen, moeten ze wel juist op je dak liggen. Moeten zonnepanelen altijd naar het zuiden gericht zijn? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen die naar het oosten of het westen gericht liggen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.