Om een terras te kunnen aanleggen dat zichtbaar is vanuit het salon, moest de architect beknibbelen op het volume van de achtergevel.
Volledig scherm
Om een terras te kunnen aanleggen dat zichtbaar is vanuit het salon, moest de architect beknibbelen op het volume van de achtergevel. © G-architecture - Laurent Brandajs

Compact dakappartement in Sint-Gillis onherkenbaar na make-over: van vervallen zolder tot lichtrijke duplex

LiviosEen vervallen zolder, buikgevoel en een vleugje geluk. Die ingrediënten lagen aan de basis van deze renovatie in Sint-Gillis. Architect en bouwheer Gautier Taquard toverde een verwaarloosde dakkamer om tot een lichtrijk duplexappartement. Bouwsite Livios toont je het resultaat. 

  1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
    Livios

    Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

    18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.