Patrick O, CEO van Viessmann België, betaalde vijf jaar geleden 40.000 euro extra om zijn nieuwbouwvilla in Grimbergen energieneutraal te maken. Maar dankzij premies verdienen hij en zijn vrouw die meerkost op negen jaar terug.
Volledig scherm
Patrick O, CEO van Viessmann België, betaalde vijf jaar geleden 40.000 euro extra om zijn nieuwbouwvilla in Grimbergen energieneutraal te maken. Maar dankzij premies verdienen hij en zijn vrouw die meerkost op negen jaar terug. © Viessmann

CEO Viessmann laat zien hoe hij zélf woont. “Wij geven letterlijk geen euro uit aan energie”

WonenPatrick O, CEO van Viessmann België, dat oplossingen voor verwarming en warm water op de markt brengt, heeft het allemaal in zijn energieneutrale nieuwbouw: een warmtepomp, zonnepanelen voor elektriciteit, een zonneboiler voor warm water én een gezellige kachel. Aan de bouwsite Livios legt hij uit hoe hij al die investeringen op negen jaar terugverdient.

50 reacties

 • johan stuer

  5 jaar geleden
  De firma Viessmann, en vooral de onderhouds- en klantendienst is een aanfluiting voor bedrijven die wel begaan zijn met hun klanten. Als CEO van Viessmann zou ik niet te veel van de toren blazen, want er zijn zoveel mensen die letterlijk zoveel in de kou staan door hun verwarming systemen .
 • Günter Krings

  5 jaar geleden
  als CEO van een 200-man-bedrijf werkt Patrick zijn 5x12 uur per week, +zaterdag en zondag. Zijn vrouw is zelfstandig, zo dat er per week zeker 120 werkuren zamen komen, dus 3x meer gewerkt dan iemand met 38 u/week. Als zijn hun met veel werken verdiend geld dan voor een milieuvrindelijk huis uitgeven mag ik alleen zeggen : proficiaat !
 • Leen Peeters

  5 jaar geleden
  De CEO mag inderdaad niet gratis materiaal uit de rekken nemen, zelfs niet met andere voorwaarden dan de rest van zijn personeel. Dit type huizen is perfect gezond en regelbaar. Als mensen daar vragen bij hebben (in plaats van zonder kennis kritiek te spuien), dan kan je steeds terecht bij het WTCB, PIXI of flux50. Respect zou mooi zijn voor iemand die elke dag kei hard werkt voor de jobs van vele Belgen.
 • raf stevens

  5 jaar geleden
  Iemand in een passief gebouwd huis geweest wanneer de ventilatie uitvalt ? Ik wel, ik kreeg het op slag benauwd. Gezond is anders.
 • rosita van durme

  5 jaar geleden
  Als je veel geld hebt kan je veel
 1. Wonen met een energiefactuur van nul euro? Deze 5 ‘huizen van de toekomst’ kan je vandaag al kopen vanaf 319.000 euro
  PREMIUM

  Wonen met een energiefac­tuur van nul euro? Deze 5 ‘huizen van de toekomst’ kan je vandaag al kopen vanaf 319.000 euro

  Elke nieuwbouw die vandaag vergund wordt, moet een BEN-woning zijn. BEN staat voor bijna energieneutraal, wat neerkomt op een energiescore lager dan 30 kwh/m². Sommige woningen doen nog beter en zijn zelfs volledig energieneutraal. Ze verbruiken dus evenveel of minder energie dan ze zelf produceren. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont vijf zulke huizen van de toekomst die vandaag al te koop staan.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.