Het idee achter Knoopwerk is gebaseerd op skeletbouw. Door alle balken op consoles te bevestigen, staat het houten skelet van een woning in een mum van tijd recht.
Volledig scherm
Het idee achter Knoopwerk is gebaseerd op skeletbouw. Door alle balken op consoles te bevestigen, staat het houten skelet van een woning in een mum van tijd recht. © Knoopwerk

Bouwondernemer bedenkt geniale oplossing om goedkoper, sneller en lichter te bouwen

WonenHouten balken met elkaar verbinden om een ruwbouwstructuur te maken, is vaak niet evident. Dat moet vlotter kunnen, vond Bartel Rutten, een jonge bouwondernemer uit Diepenbeek. Hij bedacht naar aanleiding van de ondernemerswedstrijd Bizidee een console en legt aan bouwsite Livios uit waarom die zo uniek is.

24 reacties

 • Frank Joos

  2 jaar geleden
  Noemen ze dat een nieuwe uitvinding ?
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  En wat met storm of hevige wind??
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  in amerika bestaat dit inderdaad al jaren. En bij elk zuchtje wind vallen ze om.
 • julie velghe

  2 jaar geleden
  Een baksteen kan bij de belg denk ik niet vervangen worden en met de nieuwe pls snelbouwers gaat het dubbel zo vlug nog sterker en betere isolatie
 • Koen coghe

  2 jaar geleden
  Kijk voor gerecycleerd plastiek structuur, Hout zou duur moeten worden,en een prijs per kg worden gemaakt voor oud hout zodat deze ook gerecycleerd kan worden nu wordt alles gebruikt voor de houtkachel of gewoonweg in de vuilbak gesmeten zoals op mijn werk,dus totaal niet goed voor klimaat!
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs