Het idee achter Knoopwerk is gebaseerd op skeletbouw. Door alle balken op consoles te bevestigen, staat het houten skelet van een woning in een mum van tijd recht.
Volledig scherm
Het idee achter Knoopwerk is gebaseerd op skeletbouw. Door alle balken op consoles te bevestigen, staat het houten skelet van een woning in een mum van tijd recht. © Knoopwerk

Bouwondernemer bedenkt geniale oplossing om goedkoper, sneller en lichter te bouwen

WonenHouten balken met elkaar verbinden om een ruwbouwstructuur te maken, is vaak niet evident. Dat moet vlotter kunnen, vond Bartel Rutten, een jonge bouwondernemer uit Diepenbeek. Hij bedacht naar aanleiding van de ondernemerswedstrijd Bizidee een console en legt aan bouwsite Livios uit waarom die zo uniek is.

24 reacties

 • Frank Joos

  3 jaar geleden
  Noemen ze dat een nieuwe uitvinding ?
 • Didi Bellens

  3 jaar geleden
  En wat met storm of hevige wind??
 • Hanne Vlaeminck

  3 jaar geleden
  in amerika bestaat dit inderdaad al jaren. En bij elk zuchtje wind vallen ze om.
 • julie velghe

  3 jaar geleden
  Een baksteen kan bij de belg denk ik niet vervangen worden en met de nieuwe pls snelbouwers gaat het dubbel zo vlug nog sterker en betere isolatie
 • Koen coghe

  3 jaar geleden
  Kijk voor gerecycleerd plastiek structuur, Hout zou duur moeten worden,en een prijs per kg worden gemaakt voor oud hout zodat deze ook gerecycleerd kan worden nu wordt alles gebruikt voor de houtkachel of gewoonweg in de vuilbak gesmeten zoals op mijn werk,dus totaal niet goed voor klimaat!
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”
  Livios

  Hoe vaak moet je je zonnepane­len (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”

  Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Met de huidige torenhoge energieprijzen, verlang je dan natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te verzekeren, dienen prosumenten hun installatie echter af en toe te reinigen. Want zelfs als we niet met droogte te kampen hebben, slaagt het regenwater er nog niet in al het vuil weg te spoelen. Bouwsite Livios vroeg aan Nico Commyn van Nico’s Window Cleaning hoe je het poetsen best aanpakt.