Bouw ziekenhuis lang niet enige Chinees huzarenstukje

Xinizhou Mansion, gmp Architekten
Kris Provoost Xinizhou Mansion, gmp Architekten
De Chinezen speelden het klaar om in Wuhan in amper tien dagen een gloednieuw ziekenhuis te bouwen. Een huzarenstukje, maar zo leveren ze er op architecturaal vlak wel vaker af. De laatste vijftien jaar verschenen er in elke miljoenenstad gebouwen waarvan je niet voor mogelijk hield dat ze gerealiseerd konden worden, en dan vooral op bouwkundig vlak. Onze landgenoot Kris Provoost bundelde ze in een verbluffend fotoboek. Wij tonen enkele van de meer dan 70 architectuurparels.
Icon Yunduan Tower, PES-Architects
Zhewei Su Icon Yunduan Tower, PES-Architects
Gate to the East, RMJM
RV Gate to the East, RMJM
Jockey Club Innovation Tower, Zaha Hadid Architects.
Iwan Baan Jockey Club Innovation Tower, Zaha Hadid Architects.
Han Show Theatre, Stufish Entertainment
RV Han Show Theatre, Stufish Entertainment

Het boek ‘Beautiful China, the architectural revolution’ wordt uitgegeven door Lannoo en kost 45 euro. Bestellen kan hier.

.
Lannoo .
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Ze moeten geen ziekenhuizen bouwen en de schone schijn hoog houden maar de ziekte bestrijden en medicijnen ontwikkelen, maar daarmee kun je natuurlijk de aandeelhouders geen zand in de ogen gooien. Moet je zien een besmettelijke ziekte en het ene bed na het andere. Allemaal oogverblinding.

 • Filiep Lapeire

  Daar hebben ze geen vijf regeringen en wat het volk betreft: ze hebben handen aan hun lijf!!!

 • freddy tormans

  dat is juist, maar is het ook niet zo dat het corona virus weken verzwegen is, en dat ze de docter die het uitgeract heeft in de gevangenis heeht gestopt?

 • freddy tormans

  nu komen ze eens possitief in 't nieuws, maar wat hebben ze,nog gedaan, ipv hun volk uit te buiten, en het bij manier vanspreken, laten doodvallen van de honger??

 • emiel wouters

  En ze zijn nog aardbeving bestendig, of toch tot 8 op de schaal van richter en zo een is er zolang wij meten nog niet geweest.