Bouw Belgisch Paviljoen voor wereldexpo 2020 gestart

.
Assar .
Een jaar voor de opening van de wereldexpo in Dubai – op 20 oktober 2020 – zijn de funderingswerken aan het Belgische paviljoen begonnen. Ze vormen de basis voor de Green Ark, een duurzaam project van het Brusselse Assar Architects en de Parijse ontwerper Vincent Callebaut dat wordt gebouwd door Besix.

De Green Ark is een demonteerbare houten boog die steunt op twee pilaren en een bekleding krijgt van wel 10.000 lokale planten. Die slaan CO2 op en kunnen de binnentemperatuur 3 tot 5 graden doen dalen. Het paviljoen zal ook meer energie produceren dan het verbruikt en bestaat uit alleen maar gerecycleerde materialen.

Het gebouw ligt op een strategisch sterke plaats in een bocht, vlak naast een bushalte en niet ver van het hoofdstation van de metro. Het telt vier verdiepingen die al van ver zichtbaar zijn. De bezoekers - naar schatting 15.000 per dag - zullen er uitgenodigd worden om rond te wandelen in het virtuele België van 2050, waarin alle mobiliteitsproblemen zowaar verleden tijd zijn.

(lees verder onder de foto)

.
Assar .
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric van der jeugdt

  allee onzen besten Leo delcroix zal ginder goe zweten,ja moet er iets voor overhebben om zijne boterham te verdienen he.

 • paul lemmens

  zuivere verkwisting om een land te promoten dat het faillissement nabij is . Wie wordt daar weer beter van in Brussel ???

 • ivan DEJONGHE

  wat gaat dat ons weer kosten kijk nu toch eens eerst naar onze mensen de belgen en probeer eerst de staatschuld wat af te betalen ze gaan het hier ook nooit leren zijn dat daar nu echt allemaal mensen die enkel tot hun 6 jaar naar school geweest zijn dat ze nog niet kunnen rekenen

 • Benny De Keyzer

  Hoeveel kost dat spel? Waarom moet een land als België waar de staatsschuld de pan uit swingt geld verbrassen aan een wereldexpo?

 • Christophe Spildooren

  Toch maar even melden dat niet enkel besix daar bezig is. Sarens heeft daar een belangrijke rol gespeeld bij de constructie van het centrale gebouw.