Bizar: trein rijdt dwars door woontoren

.
Getty Images .
De locatie is alles voor een woning en de nabijheid van het openbaar vervoer speelt daar een belangrijke rol in. Maar een trein die net onder of boven je appartement passeert, is misschien een tikkeltje te dicht om als troef te beschouwen. Vraag dat maar aan de bewoners van dit appartementsgebouw in het Chinese Chongqing.

Tussen de zesde en achtste verdieping van de woontoren is een spoor aangelegd en houdt de trein ook halt. Bewoners hoeven dus alleen maar de lift te nemen om in te stappen. Om het lawaai in de naburige flats te beperken, zijn de wanden bekleed met speciale geluidswerende isolatie, maar we durven te betwijfelen dat zoiets volstaat.

(lees verder onder de foto’s)

.
Getty Images .
.
Getty Images .

Dit wellicht meest bizarre station ter wereld kwam er niet toevallig. Het was de oplossing van de plaatselijke ambtenaren toen ze merkten dat er door de razendsnelle groei van de stad plots twee vergunningen waren uitgereikt.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Urban Vyaas

    Het zal wel weer zo'n "Chinese" vergissing geweest zijn. Smeergeld dus en ik betwijfel dat diegenen die daar een flatje gekocht of besteld hebben, recht hebben op een schadevergoeding of om zich zonder kleerscheuren terug te trekken uit die transactie.