Laurent Brandajs/Interieurarchitect Maxime De Campenaere
Volledig scherm
© Laurent Brandajs/Interieurarchitect Maxime De Campenaere

Binnenhuisarchitect renoveert vervallen woning tot lichte duplex: “We sloten een lening af om het huis te kopen en een andere om de werken te financieren”

LiviosIn het dorpje Virginal-Samme, in de Brabantse gemeente Ittre, kocht binnenhuisarchitect Maxime De Campenaere een groot gebouw. Hij bracht er drie appartementen in onder, waaronder deze lichte duplex onder het dak met theatrale perspectieven. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.