Fifties rijhuis krijgt grondige opknapbeurt
Volledig scherm
Fifties rijhuis krijgt grondige opknapbeurt © architectencollectief metamorphOse / Laurent Brandajs

Binnen en buiten worden één in deze unieke renovatie

LiviosZowel de afmetingen als de materialen bezorgen deze rijwoning uit de jaren 1950 een weelderig karakter. De oorspronkelijke indeling van de ruimtes had echter een negatieve invloed op de lichtinval en de verbinding met de tuin, wat de sfeer niet ten goede kwam. Het architectencollectief metamorphOse wist raad, en hoe! Bouwsite Livios laat je mee binnen kijken.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?
  Livios

  Zonnepane­len die naar het zuiden gericht zijn, leveren het meeste energie op. Toch worden ze nog amper zo geplaatst: waarom is dat zo?

  Zonnepanelen vormen een uitstekende manier om de stijgende energieprijzen tegen te gaan. Om het hoogste rendement uit de zonnepanelen te persen, moeten ze wel juist op je dak liggen. Moeten zonnepanelen altijd naar het zuiden gericht zijn? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen die naar het oosten of het westen gericht liggen? Bouwsite Livios zocht het uit.