Enkele rukwinden zullen je huis heus niet in elkaar doen stuiken. Maar als de weersomstandigheden jaar na jaar extremer worden, moeten we toch eens nadenken over extra beveiliging.
Volledig scherm
Enkele rukwinden zullen je huis heus niet in elkaar doen stuiken. Maar als de weersomstandigheden jaar na jaar extremer worden, moeten we toch eens nadenken over extra beveiliging. © Getty Images

Bescherm je huis tegen stormschade met deze tips

Woon.Rondvliegende dakpannen, losgewaaide zonnepanelen, ontwortelde bomen,… Stormweer kan heel wat schade veroorzaken. En we bereiden ons best voor op meer van die extreme weerfenomenen. Livios.be geeft tips om je huis te beschermen. 

22 reacties

 • Noël Onselaere

  2 maanden geleden
  Ook al is Uw bericht pas na de middag uitgebracht, hier in Lokeren was het volop windkermis vanaf 10 uur en duurde tot zowat 14u30. Tegen de wind lopen was quasi onmogelijk en het ging er nogal RUW aan toe. Weinig verkeer in die tijdspanne. Gelukkig zijn er tot nu toe niet zoveel meldingen van schade, maar het was wel een 'forse' windkerel, mogelijks met vervolg de komende dagen ??.
 • Georges Vande Velde

  2 maanden geleden
  Verwilderde hoogstammige bomen die nooit een snoeibeurt kregen zijn schering en inslag bij steden en gemeenten. In de zomer verduisteren ze lanen en wandelpaden en in de herfst verstoppen ze dakgoten en riolering. Bij storm is er een enorm risico voor mensen. Nu ze bijna tot in de hemel groeien is snoeien bijna niet meer mogelijk. Slecht groen onderhoud noem ik dat,bij ongevallen eigenaar verantwoordelijk !
 • Augustson Tim

  2 maanden geleden
  Extremere weersomstandigheden ? Inderdaad, want vroeger waren er nooit stormen en waaide er nooit een dak weg !? Er hangt tegenwoordig wel veel paniek in de lucht !
 • Yvanka Pilzer

  2 maanden geleden
  Ook ik trek het solidariteitsprincipe in twijfel, vooral na het lezen van sommige reacties. Blijkbaar vinden sommigen dat ze zelf geen maatregelen moeten treffen of onderhoud moeten doen en dat de verzekering altijd maar moet dokken. Wel klagen dat de verzekering duurder wordt, da's wel dankzij zo'n zeveraars! Verzekering zou pas tussen mogen komen als je kan aantonen dat je zelf als 'goede huisvader' hebt gehandeld. De boel laten verrotten en een ander laten betalen pfff uitschot mentaliteit
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  de kans dat je verzekering niks betaalt als de boom oud is, te dicht bij je huis staat of niet verzorgd is, is reeel. daarom verwijderd oude bomen, snoei ze, meestal mag dit binnen de /-15 meter van uw huis met alleen meldingsplicht, geen kapvergunning.ctc hiervoor de diensten vd gemeente. en dakbedekkingen en goten kan je voor weinig geld verankeren. dat scheelt ook al wat.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije