.
Volledig scherm
. © Provia

Belgen kopen voor bijna 200 miljoen vastgoed aan Costa Blanca

Woon.Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kochten Belgen voor een kleine 200 miljoen euro aan vastgoed aan de Spaanse Costa Blanca. Daarmee zijn ze de grootste investeerders op de markt van tweede verblijven en spenderen ze zelfs meer dan de Britten. Gemiddeld betalen Belgen 217.679 euro voor hun appartement of villa, zo blijkt uit officiële cijfers die vastgoedkoepel Provia inkeek.

5 reacties

 • eli bosch

  3 weken geleden
  Gelden daar ook de zotte renovatiekosten? Anders breng mij niet op ideeën.
 • mark germanus

  1 maand geleden
  Je leeft maar één keer,en als je het geld hebt,op de bank brengt het niets op,de Staat zijn professionele dieven,dan is het beter te beleggen in een woonst in Spanje,Portugal.300 dagen zon,leven veel goedkoper,maar belasting op pensioen is hoog. Voor de rest ,rust,zon en kan je in HLN lezen hoe het in Belgie eraan toegaat.
 • Anita lemmens

  1 maand geleden
  Idd hier veel beter koop . De prijzen reizen de pan uit in België . Stroom water verwarmen en het eten . Hier altijd mooi weer goed voor de gewrichten hier geen klachten België altijd klachten . Het eten spot goed koop . Dus voor vele ene aanrader
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Misschien mensen die hopen dat ze met hun bescheiden pensioen daar wel kunnen overleven. En toch ook al geen gasverwarming voor 2500 € per jaar nodig. Winkels ook nog eens 48% goedkoper. Overigens kan het in Noorwegen ook gemakkelijk 30% graden worden in de zomer. De nachten blijven dan ook warm. Omdat de zon dan niet onder gaat. De temperaturen in het noorden lopen trouwens sneller op bij de klimaatopwarming.
 • Eric Van de Perre

  1 maand geleden
  Volgens mij is dit weggesmeten geld want binnen pakweg 5 a 10 jaar lopen de temperaturen daar zo hoog op dat het er niet meer te houden is. Noorwegen en Zweden lijkt mij in die optiek een beter idee.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.