Vernieuwde Batibouw opent de deuren

Photo News
De bouw- en verbouwbeurs Batibouw opent zaterdag de deuren, voor een "Batibouw 2.0" die twee dagen korter is dan vroeger en waar je op weekdagen na 16 uur gratis binnen kan. De organisatoren hebben verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Mitsubishi Electric, een producent van warmtepompen en aircosystemen, neemt geen risico's en liet weten dat het zijn stand handhaaft, maar niet zal bemannen.

Batibouw duurt dit jaar nog negen dagen, van 29 februari tot en met 8 maart. De twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, die traditioneel de opening voor het grote publiek voorafgingen, zijn geschrapt. Ze worden vervangen door drie onafhankelijke vakbeurzen die tijdens de beurs plaatsvinden.

De maatregelen die Batibouw tegen het nieuwe coronavirus neemt, situeren zich vooral op het sanitaire vlak. Zo zijn er zeeppompjes geïnstalleerd in de sanitaire blokken en aan de informatiepunten. Er is ook een ploeg die vijf keer per dag alle deurklinken op het salon zal desinfecteren. Daarnaast zijn er ook vier dokters die standby zijn om tussen te komen mocht een bezoeker ziekteverschijnselen vertonen.

Ook aan de openingsuren is gesleuteld, om de spitsuren te vermijden. Op weekdagen zal de beurs de deuren pas openen om 12.00 uur, maar je kan er blijven tot 20.30 uur. Wie na 16.00 uur komt, mag gratis binnen (behalve op donderdag 5 maart, wanneer Batibouw tot 22.30 uur geopend is). In het weekend is de beurs geopend van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Photo News

Ook de indeling werd herbekeken, waarbij de standhouders gegroepeerd worden in zones: rond bouwen en renoveren, buitenschrijnwerk en gereedschap, en tot slot verwarming, koelsystemen, ventilatie en (hernieuwbare) energie. Bezoekers kunnen terecht in een advieszone, een doe-het-zelfzone, een zone voor "alternatief wonen" (van boomhut tot drijvend huis), of nog een verhuiszone, en de jobmuur is opnieuw op de afspraak.

De hoofdthema's dit jaar zijn "groen bouwen" (over onder meer kringloopeconomie en alternatieve woonvormen), "slim verwarmen en koelen", en "small is beautiful" voor badkamer en keuken.
Tickets kosten 15 euro aan de kassa en 13,50 euro online via batibouw.com. Kinderen tot 6 jaar kunnen de beurs gratis bezoeken.

Batibouw lokte vorig jaar 257.000 bezoekers, een daling met 10 procent. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marnick dedier

  ik was er zaterdag, goede beurs en met een beetje gezond verstand en niet onmiddellijk ja zeggen vind je er toch nog zaken aan schappelijke prijzen, laar je niet overrompelen door verkopers die als je er wat dieper op ingaat op wat je zou willen kopen en praat met kennis van zaken rap beroep moeten doen op hun echte verantwoordelijken van de stand,

 • Koenraad CHRISTLEVEN

  Let op, want zodra je de Romeinse steenweg oversteekt ben je in de LEZ zone.

 • Bob Fréson

  Neen Renaat, deze mensen spreken de waarheid, en waarschijnlijk ook uit jaren lange ervaring, en gelijk hebben ze. Ze duwen ons van alles door de strot, als je maar bijt en leningen aangaat, das goed voor de economie en voor de banken en dat is het enige dat telt voor onze hoge pieten en zogenaamde helden, maar of het allemaal zo gezond is, das een ander paar mouwen, maar dat kan hun niks schelen. Ventilatie systeem trekt de ongezonde buitenlucht ook naar binnen, dus afschaffen die handel.

 • Renaat Moerman

  Als het ik zo lees zijn hier echte ventilatie experts aan het woord ...

 • gilberte Vergaelen

  Grote reclame maken om te isoleren staat bovenaan. Overisoleren noem ik dit, dat de schimmel je tegemoet komt! Daarna duwen ze weer de afzuiginstallaties door onze strot wat weer een grote kost is. Ramen openen en goed laten verluchten past beter in mijn kraam