Creëer je persoonlijke sfeer in de badkamer

Duravit
In een ideale wereld verdienen we twee verschillende badkamers: één afgestemd op de ochtendlijke rush en één om 's avonds na een drukke werkdag te ontspannen. Voor de meesten blijft die opsplitsing natuurlijk een droom, maar de badkamer wordt er zeker niet kleiner op én we gooien er flink wat budget tegenaan. Nieuwbouw of renovatie, douche of bad, trendy of klassiek ...: de markt biedt alle mogelijkheden om in je badkamer een hoogstpersoonlijke sfeer te creëren.

Starck geeft de vrije hand
Al meer dan twintig jaar werkt de Franse allround-designer Philippe Starck met succes samen met het Duitse Duravit. De collecties Starck 1, 2 en 3 werden bestsellers. Starck tekende ook het Duravit Design Center in het Zwarte Woud. In de nieuwste collectie 'ME by Starck' nodigt de meester de eindgebruiker uit om zijn badkamer zelf samen te stellen. Hij reikt vier stijlwerelden aan: puur, elegant, natuurlijk en rauw. De vormgeving begint altijd bij de wastafel. 'ME by Starck' stelt niet minder dan zes wastafeloplossingen voor. Verder zijn er wc's en bidets, een urinoir met kenmerkende fijne rand, ligbaden en douches, evenals accessoires.

Baden in een meubel
Een prachtige Batibouwprimeur voor de badkamer is de 'Girasole' van Riho. Het gaat om een badmeubel in de volle betekenis: een ligbad uit  'solid surface', een composietmateriaal dat zowel duurzaam, vlekbestendig als onderhoudsvriendelijk is. De badrand is amper 15 mm dun. In de ombouw uit eikenfineer vind je praktische opbergnissen, waarvan de indeling in verschillende variaties mogelijk is. Het badmeubel kan zowel vrijstaand als tegen een wand of in een nis worden geplaatst.

Riho

Hoogstapelaar
Badkamerrenovatie betekent vaak worstelen met ruimte. Amper 3 m² kunnen volstaan volgens Facq, dat de spots richt op het nieuwste 'Studio'-meubel van Delpha. De reeks heeft een geringe diepte maar compenseert met een aanzienlijke opbergmogelijkheid in de hoogte. Het geheel bestaat uit een gegoten wastafelblad, een onderbouwmeubel, een toiletkast, een kolomkast met dubbelzijdige spiegeldeuren en een wandhouder. Erg praktisch is de deurknop van het meubel onder de wasbak, die tevens dient als handdoekhouder. Leverbaar in vijf kleuren.

Delpha/Facq

Handig zonder handen
Handig zonder handen: dat is samengevat het voordeel van de wastafelmengkraan 'Talis Select' van Hansgrohe. De waterstroom zet je snel aan en uit met een eenvoudige druk op de Selectknop; de hendel hoef je dus niet meer vast te grijpen. Zo blijft er geen excuus om tijdens het tandenpoetsen het water te laten lopen en blijft de kraan schoon wanneer je snel je vuile handen wil wassen. De Select-technologie bestaat ook voor de keuken.

Hansgrohe

Geometrisch ontwerp
'Him' is de nieuwste kranenserie van Zucchetti, exclusief verdeeld door Van Marcke, en geeft uiting aan het idee 'less is more'. Het ontwerp is niet alleen compact en geometrisch gestroomlijnd, we mogen het ook duurzaam noemen omdat er minder metaal voor nodig is. Dankzij de 'cascadejet' verbruik je minder water maar zonder comfortverlies. De kraan en het handvat zijn uit messing vervaardigd, met andere componenten die bestand zijn tegen corrosie en kalkaanslag.

Zucchetti/Van Marcke

Stand 7-211, www.duravit.nl
Stand 7-301, www.riho.com
Stand 7-211, www.facq.be
Stand 7-311, www.hansgrohe.be
Stand 7-309, www.vanmarcke.com