56ste editie Batibouw focust op renoveren en digitale huis

BELGA
Op Brussels Expo wordt morgen om 10 uur de 56ste editie van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw geopend. Tot en met 8 maart worden circa 300.000 bezoekers verwacht voor het jaarlijkse salon, dat dit jaar focust op "kostenoptimaal bouwen", "start to renovate" en "het digitale huis".

Het "kostenoptimale punt" is het punt waarop de kostprijs om extra te isoleren niet meer gecompenseerd wordt door de winst op de energiefactuur. Dat punt ligt voor elk bouwproject anders.

"Start to renovate" speelt in op het toenemende belang van renoveren in de bouwwereld. Jonge gezinnen kiezen steeds vaker voor een te renoveren pand. Ze kunnen dan de werken spreiden in de tijd en met een beperkt budget in een eerste fase al de meest essentiële zaken aanpakken.

Met het thema "het digitale huis" schenkt Batibouw aandacht aan de technologische ontwikkelingen (zoals apps) die de apparaten in huis steeds intelligenter maken.

Batibouw mikt traditioneel op 300.000 tot 350.000 bezoekers. De voorbije twee jaar stopte de teller net onder de 300.000 bezoekers.

De eerste twee dagen zijn voorbehouden aan professionele bezoekers. Vanaf zaterdag 28 februari is het grote publiek welkom in de twaalf Heizel-paleizen. Tickets kosten 12,5 euro (10,5 euro als je online bestelt).

Alle informatie op www.batibouw.be.