Bart en zijn gezin toverden hun tuin om tot een prachtig pareltje met zwembad

.
Grégoire De Poorter .
Bart en zijn gezin hebben van hun tuin in het West-Vlaamse Roksem een prachtig paradijsje gemaakt. Op een oppervlakte van 250 m² zijn verschillende ‘kamers’ ingericht met als blikvanger een overloopzwembad waar de kinderen helemaal weg van zijn.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bart en Sylvie kozen indertijd voor deze plek omdat ze op de plaats van een oud landbouwbedrijf hun tuinonderneming konden vestigen. De niet zo fraaie omgeving camoufleerden ze door de tuin te ommuren en de wanden aan te kleden met metershoge taxussen, leiperen, een gemetselde barbecue én een weerbestendige fotowand met daarop witblauwe runderen. De beesten wekken de indruk van een mooi landschap achter de tuin, maar dat is er dus niet.

Grégoire De Poorter
Grégoire De Poorter

Voor de fotowand is een overloopzwembad aangelegd met een zwarte rand en een iets minder donkere binnenzijde, wat een natuurlijk effect creëert. “Het is opgevat als het spiegelende scherm van een iPad. Het is ook tijdens de winter leuk om naar te kijken, dus we dekken we het dan niet af”, vertelt Bart.

Grégoire De Poorter
Grégoire De Poorter

Het niveau van het wateroppervlak is even hoog als dat van het terras en van de vloer binnen. Het is een mooi voorbeeld van hoe binnen en buiten op elkaar zijn afgestemd. “Dat komt omdat ik het tuinontwerp tekende nog voor de verbouwing van start ging. Zo ontstond er eenheid en vielen de grenzen weg.”

Grégoire De Poorter
Grégoire De Poorter

Benieuwd naar de beplanting en de kleuren in de tuin, het interieur of het alternatief voor buxus dat Bart gebruikte? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant.
60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evy De Poorter

  Mooi gedaan! Proficiat, ben al blij dat ik mijn voetjes in een kuipje water mag staan.

 • Cindy Blanchaert

  Wat is het toch makkelijk om altijd op zelfstandigen af te geven. Als je denkt dat het allemaal zo makkelijk is, wordt dan zelf ook zelfstandig. Besef wel dat dit dag geen 5dagen werkweek is en je ook meer dan 8 uur per dag moet werken. En neen, ik ben zelf geen zelfstandige. Mijn man en ik hebben beide een gewone job met normaal loon. Onze tuin heeft ongeveer dezelfde grootte, we rijden ook met elk een mooie wagen,... veel wordt bepaald door keuzes die je zelf maakt, niet door je werkstation

 • Sonja Van de Sype

  Deze tuin is zo mooi. Proficiat aan de ontwerper. Onze tuin is qua oppervlakte hetzelfde maar nog oubollig zoals dat vroeger was, een terras, daarachter gras en dan omringd met bloemen en struiken. En daarachter een moestuin. Ook mooi maar de tuin van Bart en Sylvie is een pareltje.

 • Fam Decoene

  Heel mooi, maar zeker niet voor de gewone mens lol. dat is geen klein huis meer hé

 • Guido Swerts

  En straks geen water meer uit onze kraan door zulke mensen.