.
Volledig scherm
. © RV

Banken voorspellen goedkopere huizen, makelaar ziet het anders

Woon.De banken verwachten dat de woningprijzen zullen dalen door de coronacrisis. KBC (-3 %) ziet het voor dit jaar iets pessimistischer in dan ING (-2 %). De krimpende economie en de gezinsinkomens die daardoor worden aangetast liggen aan de basis. Volgens Heylen Vastgoed zal het niet zo’n vaart lopen.

28 reacties

 • Fonske Beys

  11 maanden geleden
  Wees allen solidair en koop zonder makelaar .
 • Coen Geurts

  11 maanden geleden
  Uiteraard willen immo makelaars niet dat de prijzen zakken; dan wordt hun woekerwinst kleiner. Maar het is evident dat de mensen minder snel grote leningen zullen aangaan en dus moeten de prijzen zakken of er wordt niets meer verkocht.
 • stijn vandamme

  11 maanden geleden
  huizen gaan niet zakken, het geld zal gewoon minder waard worden.. dus het cijfer dat op het huis plakt zal hetzelfde blijven, maar dat cijfer zal gewoon minder waard zijn. tegelijk een paar index sprongen en hogere belastingen.. en zo zal het wel duurder worden voor wie een nieuw huis moet kopen.. maar de verkoper zal minder kunnen doen met het geld dat ie krijgt.
 • Karine Roeland

  11 maanden geleden
  Vroeger kon je huis kopen voor een schappelijke prijs. Dit is dankzij de makelaars niet meer mogelijk. Want voor hen telt hoe hoger de prijs van de woning, hoe meer ze er aan verdienen. Ze schatten de woning niet naar waarde van het pand, maar naar hun inkomsten. Zelfs voor een krot betaal je veel te veel. En een fatsoenlijke huurder vinden is misschien niet evident, maar een fatsoenlijke huisbaas vinden is dit ook niet.
 • Lode vleminckx

  11 maanden geleden
  Er komt een fameus overaanbod en iedereen weet zowat wat een teveel betekend.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"