De stijgende prijzen hebben onder andere te maken met het stijgend aantal verkopen van nieuwbouw.
Volledig scherm
De stijgende prijzen hebben onder andere te maken met het stijgend aantal verkopen van nieuwbouw. © Zilt Residences De Panne

Appartement aan zee kost 275.500 euro, op de dijk 341.000 euro

Woon.De gemiddelde prijs van een appartement aan zee klokte af in 2019 af op 275.507 euro, een stijging van 5,5 % in vergelijking met 2018. Dijkappartementen werden gemiddeld 4,5 % duurder tot 341.075 euro.

13 reacties

 • Emiel Van Sighem

  1 jaar geleden
  het gaat om woekerwinsten .De belgen worden hierdoor langs alle kanten uitgemolken tot het kleinste artikel toe.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Dus weeral kennen we nu een leugen van de overheid. Door de afschaffing van de woonbonus gingen de prijzen dalen? Nu zien we wat er gebeurd. De prijzen stijgen en blijven stijgen. Mensen speculeren zich rijk op kap van anderen. De ballon vult zich verder, tot hij weer ontploft.
 • Germain Cathoir

  1 jaar geleden
  Wij wonen in een dorp met 90 mensen er is niets en toch alles. Ons huis kost meer dan een appartement aan de Belgische zee. Ruimte en vrijheid moet betaald worden!
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  De gemiddelde prijs aan de kust zegt eigenlijk weinig. Om te beginnen heb je het fenomeen Knokke. Vervolgens heb je Nieuwpoort-Oostduinkerke. Al de rest is pakken goedkoper. Aan de cote d'azur is dat ook zo: Monaco, de rivièra en alles voorbij de Rivièra. Het verschil tussen een verre bestemming en België is dat je er 5-15 uur over doet om er te geraken en dat niet kan voor een WE. Evenmin is dat transport betaalbaar op regelmatige basis met een gezin.
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Tot 5.000€/m² voor een kruipkot aan de lelijkste kustlijn ter wereld? Mensen zijn gekke wezens... De Côte d'Azur bij het tochtgat aan de Noordzee? Mensen verkijken zich op de on-Belgische zomers van de opeenvolgende voorbije jaren. Klimaat gaat niet over jaren maar over decennia. De extremen zullen toenemen dus ook de stormen. Nu ervaren we nog de positieve kanten van klimaatopwarming, maar we zullen zonder twijfel ook ooit de negatieve kanten ervaren (zoals nu al de droogte).