Architect Annelies Comptdaer wou bij de verbouwing de oorspronkelijke charme van het rijhuis uit 1930 bewaren. Nieuwe materialen krijgen dan ook hier en daar het gezelschap van oude elementen.
Volledig scherm
Architect Annelies Comptdaer wou bij de verbouwing de oorspronkelijke charme van het rijhuis uit 1930 bewaren. Nieuwe materialen krijgen dan ook hier en daar het gezelschap van oude elementen. © Poutrelles Architecten

Annelies verbouwt oude rijwoning in Merelbeke tot haar droomhuis: “De lichtstraat is onze grote troef”

LiviosArchitect Annelies Comptdaer had al aardig wat ervaring met woningrenovaties, maar haar eigen huis onder handen nemen, is toch net dat tikkeltje specialer. Samen met haar vriend en dochtertje woont ze nu in het centrum van Merelbeke. Ze verbouwde een oud rijhuis tot een moderne gezinswoning. Bouwsite Livios mocht binnen kijken.

 1. Flats op zeedijk fors populairder en dus ook duurder: bekijk hier waar je hoeveel betaalt

  Flats op zeedijk fors populair­der en dus ook duurder: bekijk hier waar je hoeveel betaalt

  De zon schijnt volop aan zee en al zeker op het kustvastgoed. In 2021 werden er niet alleen flink meer appartementen verkocht, ook de gemiddelde prijs steeg tot 366.000 euro (+7,5%). Bij een flat op de dijk was de prijsstijging zelfs bijna dubbel zo groot (+13,6%): “Iedereen vroeg zich af wie al die appartementen zou kopen. Toen kwam de aankooptsunami eraan en nu rest enkel de vraag of ze tijdig gebouwd zullen raken.” Wij lijsten de gemiddelde prijs op voor elke kustgemeente.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.