Exclusief voor abonnees

Ann en Joeri wonen in een passiefhuis: “Verwarming stond nog maar drie keer op in zes jaar”

Planten fleuren het interieur op.
Eddy Vangroenderbeek Planten fleuren het interieur op.
Ann  Verreycken en Joeri Mesens voelden zich een beetje schuldig toen ze voor een tweede keer een woning bouwden en kozen daarom voor een huis met een zo klein mogelijke impact. Hun passiefwoning bestaat vooral uit bio-ecologische materialen en kreeg een kleurrijk interieur mee.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Ja ken ook zo een huis het is warmer in de koelkast.

 • ERIC SPRANGERS

  en best je sokken aanhouden heb ik gelezen, goed voor orgasme van de vrouw, zal zeker heet worden in huis. Uw passief huis zal al snel oververhitten. En wat in de zomer als de warmte binnen zit, dan gaan jullie waarschijnlijk op reis. Binnen 20 jaar zijn jullie allemaal ziek van jullie zieke binnenlucht, kankerlucht noem ik dat, let maar op de toekomst.

 • Carlo Manniello

  @Glenn Lauwers, en watbisbuw investeringskost geweest? Ik heb een simpele condensatie gasketel en ik betaal 700€/jaar aan gas. En dan koken wij ook nog op gas. En mijn woning van 240m2 opp is volledig verwarmd op 22gr.

 • Jonny Van den Bruel

  Onze energierekening voor verwarming van een dakappartement uit 1968, evenwel met dubbel glas en nieuwe profielen én een geïsoleerd dak... : 12 euro per maand. Nog nooit koud gehad. Op dit moment, 22u39 21,5 graden, zonder verwarming op.

 • Glenn Lauwers

  130 euro per maand energiekosten? Hier 53 euro per maand en geen passief huis. Winter en zomer 20-21 graden in heel het huis dmv koeling of verwarming via de vloer en wij zien naar niets. Gewoon wp met 2 diepteboringen van 80m icm zonnepanelen. Die 53 euro zijn eigenlijk 45 euro taksen en vergoedingen en de rest is het meerverbruik.