Met deze tips krijgen geurtjes geen kans
Volledig scherm
Met deze tips krijgen geurtjes geen kans © Sjoerd Eickmans, Danielle Verheul

Altijd een lekker fris huis? Zo maak je dat waar

vtwonenWat is er fijner dan thuiskomen in een fris huis? Na het schoonmaken zal je woning waarschijnlijk heerlijk ruiken, maar die geur kan ook weer snel verdwijnen. Benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je huis altijd fris ruikt? Laat je inspireren door deze tips van vtwonen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Oplopende kosten bouwmaterialen bedreigen je woonlening: hoe kan je bank helpen?
  Spaargids.be

  Oplopende kosten bouwmateri­a­len bedreigen je woonlening: hoe kan je bank helpen?

  Alles is in orde gebracht om je gedroomde nieuwbouwproject te realiseren. Het woonkrediet is geregeld met de bank. De architect heeft al je bouwkundige wensen vervuld. En ook met de aannemer loopt alles gesmeerd. Maar plots gaan de transportkosten en prijzen voor bouwmaterialen door het plafond en kan jouw budget het project niet langer dragen. Kan de bank je te hulp snellen met een extra lening? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.