Al 10.630 makelaars in ons land

.
BIV .
Het beroep van vastgoedmakelaar blijft aan succes winnen. Hun aantal is gestegen tot een record van 10.630. In Brussel zijn er het meeste actief (1.950). Opvallend is dat er in zeven jaar tijd 1.000 vrouwelijke vastgoedverkopers bijkwamen.

“Het beroep van vastgoedmakelaar wordt meer en meer geprofessionaliseerd. Zo moet elke stagiair een traject doorlopen, geldt er een jaarlijkse vormingsplicht voor elke vastgoedmakelaar, beschikt hij over een financiële borgstelling, ... De cijfers maken duidelijk dat kandidaten duidelijk niet afgeschrikt worden door deze voorwaarden”, klinkt het bij het BIV.

De gemiddelde leeftijd van de vastgoedmakelaar is 48 jaar, terwijl men gemiddeld op 34 jaar aan z’n stage begint. De concentratie aan vastgoedmakelaars is het sterkst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1.950), gevolgd door West-Vlaanderen (1.589) en Oost-Vlaanderen (1.402).

Ook opvallend: van de 10.630 vastgoedmakelaars in ons land zijn er maar liefst 3.374 vrouwen, goed voor 32 procent. Die opwaartse beweging bevestigt mee de trend dat vrije beroepen steeds populairder worden bij vrouwen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonske Beys

  Heeft geen enkel meerwaarde met hen . Zonder hen hou je +- 30.000 € meer over bij zelf verkoop van je vastgoed . Hun commissie +- 15.000 € is in de kering de 30.000 € .

 • miriam roquet

  . Je kan echt wel zelf je woonst verkopen..... echt Amerikaanse toestanden..... gebakken lucht verkopen en veel blablabla, geen meerwaarde,integendeel... pure diefstal van je zuurverdiende centen...

 • Coen Geurts

  Ze maken het alleen maar duurder. Ze denken echt dat ze koper kunnen verkopen voor goud.

 • Carin Desmet

  Tuurlijk slapend rijk voor niks te doen... maar door hen huis kopen te duur tegenwoordig als je n9g wil leven. Huurprijzen zijn bijna onbetaalbaar voor alleenstaanden...

 • Christophe Moser

  Geen toegevoegde waarde, een particuliere huizenmarkt zou trouwens niet gecommercialiseerd mogen worden.