Achter de gevel van deze West-Vlaamse hoeve gaat een loft vol design en kunst schuil

.
Bieke Claessens .
Patrick en Franky kochten hun huis louter en alleen voor de ligging tussen de velden en het zicht op het bos van Hertsberge. Van de woning zelf werden ze niet wild. Is dat vandaag even anders. Binnen de bestaande muren bouwden de heren een loftstructuur die ze inrichtten met een eclectische mix van design en kunst.

Aan de buitenkant zie je nog altijd dat dit ooit een boerderij was, met links de woning en rechts de schuur. “De pannen haalden we van andere hoeves en de bekleding met geoliede afrormosiaplanken deden we om de muur erachter te camoufleren. Door die paar ingrepen won het huis meteen aan charme en kreeg het ook een landelijke uitstraling", vertelt het koppel.

(lees verder onder de foto’s)

.
Bieke Claessens .
.
Bieke Claessens .
.
Bieke Claessens .
.
Bieke Claessens .

Van het landelijke interieur dat we ons er automatisch bij voorstellen, valt binnen echter niks te merken. “Een van onze vorige huizen was een loft en dat gevoel vonden we erg fijn. De enige twee deuren die we  dan ook hebben, zijn die naar het toilet. We richtten alle ruimtes beneden in, omdat we hier willen blijven wonen mocht er ooit iemand in een rolstoel belanden. Vandaar de brede looppaden, de inloopdouche, de vlakke overgangen van binnen naar buiten, ...”

(lees verder onder de foto’s)

.
Bieke Claessens .
.
Bieke Claessens .

Wil je meer foto’s zien,  de kunstwerken van onder andere Bram Bogart en de designklassiekers zoals de Big Mama ontdekken of weten hoeveel het totaalproject kostte? Lees het volledige artikel vandaag in de weekendkrant of hier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.