.
Volledig scherm
. © Hahbo

Aantal zorgwoningen in de tuin stijgt snel. Dit betaal je voor een tijdelijke (binnenkort vergunningsvrije) unit

Woon.Sinds corona zien steeds minder mensen met zorgbehoeften het zitten om naar een rusthuis te trekken en willen ze zo lang mogelijk in hun thuisomgeving blijven wonen. Dat wordt later dit jaar een stuk eenvoudiger, want Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) werkt aan de afschaffing van de vergunningsplicht voor tijdelijke zorgwoningen in de tuin. Ook het aanbod groeit, met zopas nog de lancering van een heuse designzorgwoning van de hand van Axel Enthoven. Wij klopten bij drie firma’s aan om het aanbod én prijskaartje te kennen.

4 reacties

 • Bart Van Crombrugghe

  1 maand geleden
  Een veel goedkoper en flexibeler alternatief is een bedrijf uit Waregem, Add Home. Zeker eens bekijken!
 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Steek je ouders in een rusthuis en het kost je 2000€ in de maand ! 3 Jaar in de zorgunit en je hebt de 70.000 er al uit. In het rusthuis worden mensen platgespoten om er geen last van te hebben is mijn ervaring ! Mijn ouders gaan 100% in een zorgunit ! Die hebben voor mij zorg gedraagt in vertrouwen , en dat doe ik ook voor hen. Daarna verkoop je de unit door en heb je nog groot deel terug van het geld. Natuurlijk moeten deze dan nog wel in mentaal goede toestand verkeren hé.
 • Françoise Ceriez

  1 maand geleden
  Een gat in de markt zo te zien? Wellicht zal het niet zo'n vaart lopen. Zullen jongere mensen bereid zijn om hun zo geleerde privacy in de tuin voor een stuk op te geven? Ik dacht het niet. Enkele uitzonderingen erop nagesproken. We leven nog altijd in een mpij waar de zorg voor ouderen liever aan anderen overgelaten wordt. Naast het financiële plaatje is er een grote bereidheid nodig om dit aan te gaan. Benieuwd hoever de komende generatie hierin wilt gaan?
 • Marc Van Frankrijk

  1 maand geleden
  Plus niet te vergeten, de kosten voor aansluiting op electra en afwatering. Je moet ook al plaats hebben in je tuin die dan ook nog eens toegankelijk moet zijn. Die hebbedingetjes zijn dus niet voor gewone werkmensen met een klein pensioentje...
 1. Meer gezinnen hebben recht op sociaal tarief voor energie, maar ze moeten wel geduld hebben
  1

  Meer gezinnen hebben recht op sociaal tarief voor energie, maar ze moeten wel geduld hebben

  Sp.a vindt het positief dat het sociaal tarief voor energie in de nasleep van de coronacrisis tijdelijk uitgebreid wordt, maar betreurt dat de verlaging niet meteen op de factuur te zien is. De woordvoerder van minister van Energie Tinne Van der Straeten wijst erop dat de verlaging automatisch wordt doorgevoerd, maar dat er daarvoor eerst een factuur dient te zijn. Volgens de energieleveranciers zullen de rechthebbenden evenwel nog wat geduld moeten hebben: meer bepaald tot mei.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht