93% van ons investeert in energiezuinigheid om kosten te drukken

.
RV .
Het verminderen van de kosten is voor 9 op de 10 Belgen de belangrijkste reden om te investeren in de energie-efficiënte van zijn woning. Op de tweede plaats staat het verlagen van de impact op het milieu (55%) gevolgd door het vergroten van de waarde van de woning (54%).

De cijfers komen uit een enquête die iVox bij 1.000 landgenoten afnam in opdracht van Essent. Daaruit blijkt ook dat 15% van de Belgen zijn woning buist op het vlak van energiezuinigheid. “Als je weet dat 61% van de Belgen de voorbije vijf jaar geïnvesteerd heeft in de energie-efficiëntie van hun woning, is dit een zéér matige score”, zegt Koen Colpaert van Essent.

Gemiddeld zijn we bereid 5.971 euro te investeren in de energie-efficiëntie van onze woning. “Met dat budget kan je al aardig wat isoleren of een heel aantal zonnepanelen op het dak leggen. Maar hoewel een energie-efficiënte woning op lange termijn voor een mooie besparing kan zorgen, lijkt de kost van de eigenlijke renovatie de Belg nog vaak af te schrikken. Dat is spijtig, want de meest groene én goedkope energie, is nog steeds de energie die niet gebruikt wordt.”

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robin Demey

  Dakisolatie is zowat de goedkoopste en beste investering om te beginnen. Kleinste kind kan dat. En leer een woning eens te bekijken als een totaalproject en niet in stukjes opdelen, want dan is de kost gigantisch en het resultaat ondermaats. Koop een te strippen woning (relatief goedkoop) en doe de renovatie zelf... Betaalbaar en energiezuinig. Voor €100.000 kun je gigantisch veel zelf doen. Onze kost voor verwarming +/-€7-8 per maand.

 • Henri Troyat

  Je moet tegenwoordig al 100 jaar worden om al die investeringen terug te verdienen.

 • Jos Fruru

  De kost om te isoleren is, als je weinig of geen geld hebt, de grootste struikelblok. En dit dank zij de belastingen en taksen allerhande van onze zo dierbare regering...

 • Emi De graeve

  wie werken moet laten uitvoeren betaalt bijna de helft teveel : 21% BTW - dat is lucht voor de klant - en een groot gedeelte aan uurloon door het fileleed ... Je moet tegenwoordig nog een kras inkomen hebben om die kosten te kunnen doen.

 • Alec Verbruggen

  Het probleem is dat als je energiezuinige maatregelen wil toepassen je beroep moet doen op véél te duren zelfstandigen die woekerprijzen hanteren. Eonnepanelen, driedubbelglas laten steken, spouwmuurisolatie etc etc en daar willen en kunnen we het geld niet aan besteden. Een ledlampje kopen ok, maar een zelfstandige komt niet meer over de vloer bij ons, of het moet er eentje uit nederland zijn.